IT&C, Stiri

Australienii au folosit o imprimantă 3D pentru a crea două motoare cu reacție

Deoarece unul nu ar fi fost de ajuns, australienii au reușit performanța de a crea două motoare cu reacție folosind o imprimantă 3D.

motoare-cu-reacție-imprimată-3D-cover-1170x644

Mâncare, case, statuete, toate acestea au fost create de imprimante 3D. Australienii aveau nevoie de o nouă provocare așa că s-au gândit să ne impresioneze cu două motoare cu reacție create cu ajutorul unei imprimante 3D. Cercetătorii de la Universitatea Monash din Melbourne, ajutați de CSIRO (agenția națională pentru știință din Australia) și Universitatea Deakin și-au unit forțele, iar realizarea lor a reușit, conform Mashable, să atragă atenția unor giganți precum Boeing sau Airbus.

Aparent, printarea 3D a unui motor ar fi benefică din orice punct de vedere. În primul rând, timpul pentru producție este mai scurt, deșeurile rezultate în urma procesului sunt cu 90% mai puține, motorul creat va fi mult mai ușor, iar costurile vor fi în mod automat reduse. Nu numai asta, dar și impactul negativ asupra mediului nu va mai fi semnificativ.

motor-cu-reacție

Cercetătorilor li s-a furnizat un motor cu reacție care a fost apoi dezasamblat, iar fiecare componentă a fost copiată individual. Printarea 3D a unui astfel de motor a necesitat ca metalul sub formă de pudră să fie topit și apoi sudat sub forma pieselor. Desigur, unele dintre aceste piese ar trebuie fabricate folosindu-se metodele clasice, iar în prezent cercetătorii vor să afle care sunt acestea. Ramura comercială a Universității Monash deja s-a angajat să producă sute de injectoare pentru a fi testate, iar eventualele rezultate pozitive ar putea contribui enorm la dezvoltarea industriei aerospațiale.

blank