Statul Islamic
Sport

Vestea care înfioreză Europa! Statul Islamic pregăteste patru atacuri de proporți pe stadioane

Statul Islamic a publicat o imagine cu mesajul „Moarte tuturor!” și numele a patru stadioane unde se vor juca meciuri din Champions League în această săptămână.

Emirates Stadium, Parc des Princes, Civitas Metropolitano și Santiago Bernabeu sunt stadioanele vizate de amenințările teroriste.

Spania se află la nivelul 4 de alertă antiteroristă din 5 și a fost în alertă maximă în timpul Săptămânii Sfinte.

Statul Islamic consideră marile adunări de oameni ca fiind „ținte ușoare” și le preferă datorită impactului mediatic semnificativ, potrivit Ondacero.

Nu este prima amenințare la adresa stadioanelor de fotbal din Spania. Acum câțiva ani, polițiștii au arestat un individ care avea o dronă încărcată cu TNT pe care intenționa să o arunge în are în timpul unui El Clasico

Măsuri de securitate sporite

Autoritățile iau amenințările în serios și vor spori măsurile de securitate la stadioanele vizate. Se vor intensifica controalele la intrarea pe stadion și se va monitoriza zona din jurul stadioanelor.

Suporterii sunt rugați să fie vigilenți și să raporteze orice activitate suspectă autorităților.

În ciuda amenințărilor venite din partea ISIS, meciurile din Champions League se vor juca conform programului, dar cu măsuri de securitate sporite.

Meciuri Champions League, marți

22:00 Arsenal – Bayern
22:00 Real Madrid – Manchester City

blank