Android
IT&C

Alertă pentru telefoanele cu Android. Poți rămâne rapid fără bani

Hackerii au o nouă metodă prin care pot fura datele bancare. Acest tip de fraudă îi vizează mai ales pe utilizatorii de Android. Experții în securitate cibernetică au lansat un avertisment în acest sens.

Noua metodă de fraudă a hackerilor. Utilizatorii de Android, vizați. 

Hackerii au descoperit o nouă metodă de înșelăciune, care le permite să fure cu ușurință datele bancare. Conform specialiștilor în securitate cibernetică, utilizatorii de telefonie mobilă pot primi un mesaj cu o confirmare de plată.

Android

Ulterior, persoana vizată este îndemnată să apeleze un număr de telefon pentru confirmarea tranzacției respective. După efectuarea apelului, utilizatorului îi este recomandat să descarce și să instaleze o versiune a aplicației de securitate McAfee. În mesaj este specificat că aceasta va preveni apariția problemelor și atacurilor viitoare.

Virusul poate sparge toate parolele de pe telefon

Prin intermediul unui link trimis în mesaj, utilizatorii sunt direcționați către procedura de descărcare a aplicației McAfee. Astfel, hackerii utilizează mesajul pentru a distribui o copie falsă a acesteia.

După ce aplicația este încărcată pe sistemul Android, acesta este atacat de virusul Vultur. Acesta poate copia toate datele bancare salvate pe telefon. De asemenea, Vultur poate sparge parolele de pe Android.

Android

Utilizatorii de Android, în pericol de a rămâne fără bani în conturi. Noua metodă de fraudă

Malware-ul Vultur poate sparge parolele, însă spionează si ecranele în timpul conectării, spun specialiștii în securitate cibernetică. Utilizatorii de telefonie mobilă sunt îndemnați să nu răspundă apelurilor de acest gen. În plus, aceștia sunt sfătuiți să contacteze întotdeauna instituția bancară pentru a afla detalii despre tranzacții.

De asemenea, aplicația Life2vec, tot mai celebră în ultima perioadă, ar fi o altă metodă prin care hackerii pot ajunge la datele personale.

Inițial, aceasta a fost creată pentru a prezice viitorul utilizatorilor, mai ales legat de de starea de sănătate a acestora. La scurt timp după ce a devenit populară, Life2vec a fost multiplicată prin AI, iar versiunile false pot reprezenta un pericol. Prin intermediul acestor platforme copiate, utilizatorii pot fi păcăliți.

blank