Featured, International

Americanii protestează împotriva măsurilor de izolare la domiciliu. Şomajul i-a speriat mai rău decât coronavirusul

Pe măsură ce ordinele de ședere la domiciliu din 42 de state americane de combatere a coronavirusul au închis afacerile, au întrerupt viețile și au decimat economia, mii de protestatari au început să iasă în stradă pentru a îndemna guvernanții să regândească restricțiile. Protestele apar pe fondul unor creșteri fără precedent a șomajului, sunt organizate în capitalele de stat și adesea vizate guvernanților.Americanii protestează împotriova măsurilor de izolare la domiciliu.

Șomajul i-a speriat mai rău decât coronavirusul

Protestatarii s-au reunit în mai multe state săptămâna aceasta pentru a-și exprima opoziția față de ordinele de ședere la domiciliu emise pentru încetinirea răspândirii noului coronavirus, potrivit CNN și The Telegraph

Michigan, Ohio, Kentucky, Minnesota, Carolina de Nord și Utah – state conduse atât de guvernanți republicani, cât și de democrați – au văzut toate protestele în ultimele zile, în timp ce oamenii se preocupă mai mult de căderea economică a pandemiei coronavirusului.

„Un segment mic al statului protestează și acesta este dreptul lor”, a declarat pentru CNN, guvernatorul Michigan Gretchen Whitmer, un democrat. Oamenii „înnebunesc” acasă, a spus ea și sunt îngrijorați de plata facturilor.

„Partea tristă este, totuși, că, cu cât vor ieși mai mult și cu atât mai mult, cu atât vor avea șanse să răspândească coronavirusul Covid-19”, a spus Whitmer, „și cu atât va fi mai probabil să luăm această postură pentru o o perioadă mai lungă de timp. ”

Michigan. ”Operațiunea Gridlock”
Unul dintre cele mai mari proteste a avut loc în Michigan, al cărui guvernator Gretchen Whitmer este o vedetă în ascensiune în Partidul Democrat și s-a confruntat cu domnul Trump în ultimele săptămâni.
Michigan a fost unul dintre statele americane cel mai afectat de înghețarea financiară cauzată de pandemia coronavirusului, cu un sfert din forța de muncă depusă pentru șomaj.

Americanii protestează împotriova măsurilor de izolare la domiciliu. Șomajul i-a speriat mai rău decât coronavirusul

Protestatarii din statul Whitmer au aglomerat miercuri străzile stând în mașini. Acțiunea, supranumită „Operațiunea Gridlock” de către organizatorii săi, a sufocat orașul cu traficul de kilometri.

„Îmi dau seama cât de important este acest virus, dar acum ajungem la punctul în care închidem prea multe chestii”, a declarat protestatarul Tom Hughey, care a spus că are o afacere mică și că lucrează pentru Ford Motor Company.

Un poster afișa „mâinile de pe cetățenii noștri !!!”. Altul a declarat „Prefer libertatea periculoasă decât sclavia pașnică”

Asociația Asistenților Asistenților din Michigan a emis o declarație prin care a declarat protestul „iresponsabil” și spunând că „trimite exact mesajul opus pe care asistenții medicali și profesioniștii din domeniul sănătății încearcă să-l transmită”

În Kentucky, un alt guvernator democrat, Andy Beshear, a fost ținta criticilor, întrucât aproximativ 100 de protestatari și-au exprimat dezaprobarea.

Au scandat „deschideți Kentucky” și „nu sunteți un rege, nu vă sărutăm inelul”, uneori prin megafone, în timp ce guvernatorul a încercat să informeze presa despre focar.

Utah

Un grup a protestat în statul Washington, unde l-au declarat pe guvernatorul republican Gary Herbert neconstituțional.

„Guvernul, la toate nivelurile, și-a depășit autoritatea în solicitarea lor de a-i„ proteja „pe americanii de un virus”, a declarat Mary Burkett, o candidată republicană pentru cel de-al doilea district congresian din Utah, care a participat la manifestație.

„Cetățeanul american este perfect capabil să decidă cum să se protejeze cel mai bine”, a adăugat ea.

Demonstrația, care a pornit de la un grup Facebook numit Utah Walk For Freedom, a fost menită să solicite ridicarea restricțiilor „cu precauții adecvate”, se arată pe pagina de Facebook a grupului.

Herbert a extins directiva statului „Stați în siguranță, rămâneți acasă” până la 1 mai.

„Nu putem să ne lăsăm pe mâna acestor măsuri”, a spus Herbert într-un comunicat de presă săptămâna trecută, adăugând că încetinirea răspândirii virusului va permite rezidenților să se „întoarcă mai repede la muncă și la un nivel de normalitate mai rapid”.

Ohio

Manifestanții s-au adunat și în afara casei de stat, unde au fost audiați în timpul ședinței lui Gov. Mike DeWine, a raportat potrivit CNN.

Demonstranții purtau semne și corăbii, scandând „Redeschide Ohio”, a raportat WSYX.

Guvernul a dezvăluit că alte 5,2 milioane de oameni și-au pierdut locul de muncă într-o săptămână, fiind înregistrat într-o lună 22 milioane de șomeri.

Și, cu multe state care se așteaptă să prelungească ordinele pentru a rămâne acasă, lucrătorii pe oră sunt îngrijorați de modul în care își vor plăti facturile.

 

blank