Featured, Life

10 motive bune pentru sex nebun

Chiar şi ceva aşa de intens şi plăcut cum este sexul poate fi pus pe planul doi şi amânat de azi pe mâine. Eşti stresată, obosită, munceşti mult în timpul zilei, iar când ajungi în pat, nu te mai tentează decât somnul. Dacă aşa stau lucrurile, e bine să pui mai mare preţ pe intimitate nu doar de dragul relaţiei cu partenerul, ci şi al propriei sănătăţi. Iată ce minuni face sexul!

Te face să arăţi mai tânără

Nu-i doar o vorbă-n vânt că sexul e izvor de tinereţe. Este lucru dovedit cu studii că persoanele care au parte des de sex de calitate arată cu cinci până la zece ani mai tinere decât cele care n-au o viaţă sexuală activă. Stimularea circulaţiei sângelui şi endorfinele eliberate în organism când simţi plăcere sunt cele care te revitalizează.

Alungă stresul

Nu-i aşa că după sex te simţi calmă, relaxată, lipsită de orice grijă? Oxitocina eliberată în timpul orgasmului e cea care te scapă de orice tensiune. Nu degeaba se spune despre sex că este un tranchilizant de zece ori mai eficient decât valiumul!

Este un antidepresiv natural

Hormonii stării de bine te invadează în urma unei partide reuşite de sex cu cel pe care-l iubeşti: serotonina, oxitocina, endorfinele, la care se adaugă melatonina, de ajutor pentru un somn odihnitor. Astfel, scapi de tristeţe şi de anxietate.

Te menţine în formă

Un motiv bun să fii activă în pat! Nu sta comod pe spate aşteptând ca el să-şi facă treaba, ci treci şi tu deasupra sau încercaţi poziţii un pic mai solicitante, care-ţi pot lucra toate grupele de muşchi. Într-o jumătate de oră de sex pasional, poţi pierde 500 de calorii.

Reglează tensiunea arterială

Sexul face bine inimii. Iar hipertensiunea apare mult mai rar la cuplurile fidele care fac sex de câteva ori pe săptămână. Mai ales tensiunea diastolică este cea care scade dacă eşti împlinită din acest punct de vedere.

Te face mai încrezătoare

Şi mai sexy! Dacă eşti dorită de partener şi relaţia voastră te satisface, asta ţi se citeşte pe chip. Te simţi mai bine în pielea ta şi ceilalţi detectează imediat energia pe care o emani. Aşa se explică de ce, deşi faci parte dintr-un cuplu stabil, ceilalţi bărbaţi te găsesc mai atrăgătoare –„vinovaţi“ sunt feromonii, hormonii atracţiei sexuale, pe care corpul tău îi împrăştie în jur.

Întăreşte muşchii pelvieni

Celebrele exerciţii Kegel pot fi făcute şi în timpul actului sexual. De fapt, şi când le faci singură, şi în timpul sexului, ele întăresc muşchii vaginali şi intensifică plăcerea. Partenerul o să fie şi el încântat de noile senzaţii.

Consolidează imunitatea

Un studiu din SUA a scos la iveală un nivel mai mare de imunoglobulină A la persoanele care fac sex o dată sau de două ori pe săptămână. De aceea, te îmbolnăveşti mai greu şi te refaci mai repede chiar şi după o banală răceală.

Creşte nivelul de estrogen

Iar asta e de bine din multe motive: te ţine departe de diabet, boli de inimă, Alzheimer şi multe alte afecţiuni. În acelaşi timp, estrogenul îţi face pielea mai netedă şi catifelată, iar părul sănătos şi strălucitor.

Alină durerea

Dacă te doare capul, în loc să iei ibu-profen şi să te culci, mai bine spune da invitaţiei la sex! Endorfinele blochează durerea mai ceva decât o pastilă.

blank