Featured, Politic

Viorel Cataramă și-a ieșit din FIRE după critice lui Frans Timmermans: ‘Parlamentul European si Comisia Europeană tratează incorect România! ‘

Viorel Cataramă, prim-vicepreședintele PNL Sector 2, a declarat marți că PNL ar trebui să facă presiuni asupra PPE pentru ca România să adere la Spațiul Schengen, atrăgând atenția că sunt rezultate bune în lupta anticorupție, care sunt ignorate, în timp ce sunt aduse în față doar unele probleme.

„Este prea mult! Parlamentul European si Comisia Europeană tratează incorect România! Țara noastră a îndeplinit, de mult, condițiile aderării la Spatiul Schengen și totuși, în permanență, am fost amânați. Tot timpul suntem criticați pe tema independenței justiției și a corupției, dar se trec sub tăcere rezultatele obținute de instituțiile abilitate ale statului român, îndeosebi DNA, în lupta lor pentru combaterea acestor fenomene”, a declarat Viorel Cataramă, prim-vicepreședintele PNL Sector 2, pentru MEDIAFAX.

„Într-o atare dispută surdă există o singură categorie de perdanți și anume toți cetățenii României, care nu pot beneficia de facilitățile pe care le merită cu prisosință. Cred ca PNL trebuie să facă presiuni asupra PPE, pentru ca aceste șicane să dispară; cetățenii români merită să trăiască în Spațiul Schengen”, a mai spus Cataramă.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a criticat, luni, în timpul dezbaterii din Comisia LIBE privind situația din România, modificarea legilor Justiției, afirmând că CE nu va ezita să aducă „în fața instanței guvernul român dacă regulile sunt încălcate”.

Oficialul european a mai declarat că protestatarii din 10 august nu pot fi definiți ca fiind „huligani”, din imaginile vizionate în acea perioadă reieșind că aceștia au fost pașnici. Timmermans a precizat că anterior că a privit șocat când protestatarii au fost bătuți atunci în Piața Victoriei.

Pe 3 octombrie, Parlamentul European va avea o dezbatere asupra protestelor violente din 10 august, la care este invitat să participe și premierul Viorica Dăncilă.

blank