Life

Vegetarianismul: avantaje și dezavantaje

Este important ca renunțarea la carne, atunci când vă doriți să faceți acest lucru, să se facă treptat, pentru ca organismul să aibă timp să se obișnuiască fără proteină animală. O dietă vegetariană va aduce unele beneficii sănătății, dar așteaptați-vă și la efecte negative.

Cercetătorii de la Universitatea George Washington au vrut să vadă ce efecte are renunțarea la carne asupra greutății. În urma analizei lor au observat că, pe lângă faptul că o dietă vegetariană previne apariția unor boli grave, ne ajută și să slăbim, potrivit goodmorningcenter.com. Trebuie, însă, să discutați cu medicul dumneavoastră, înainte să luați această decizie, pentru a fi sigur că sunteți pregătit de o schimbare atât de mare.

Veți reduce riscul de boli cardiovasculare.

Numeroase studii au arătat că persoanele vegetariene au un risc cu 24% mai mic de a suferi de boli cardiovasculare. În plus, eliminarea cărnii din dietă scade riscul blocării arterelor și are efect anti-inflamator.

Veți pierde gustul

Un sondaj efectuat de cercetătorii de la Universitatea Tokushima a arătat că zincul, mineral care se găsește în carne, crește intensitatea gustului alimentelor. Dacă reduceți cantitatea de zinc, papilele gustative nu mai reacționează la fel și s-ar putea ca mâncarea să nu vi se mai pară foarte gustoasă. Fasolea, nucile, cerealele integrale și produsele lactate conțin zinc, dar acidul fitic care se găsește în aceste produse împiedică absorbția mineralului. De cele mai multe ori, vegetarienii trebuie să ia suplimente de zinc, pentru a nu suferi de lipsuri.

Mușchii dumneavoastră vor fi mai sensibili

Proteinele sunt foarte importante pentru mușchi. Dacă nu le consumați, veți avea nevoie de mai mult timp pentru a vă reveni după exerciții fizice.

Veți fi nevoit să luați suplimente

Când renunțați la carne, vă expuneți lipsei de calciu, fier și vitamina B12. Pentru a împiedica acest lucru, va trebui să luați suplimente.

Vă va scădea colesterolul

Bagajul dumneavoastră genetic stabilește nivelul colesterolului însă schimbările pe care le faceți în alimentație vă pot ajuta să scădeți nivelul grăsimilor din sânge. Dacă, pe lângă o dietă vegetariană, faceți și sport, schimbarea va fi semnificativă.

Veți avea o digestie mai bună

Intestinele unei persoane care nu consumă carne sunt mai curate decât ale uneia care nu are o alimentație vegetariană. Vegetarienii mănâncă multe fibre și alimente bogate în antioxidanți, astfel că sistemul lor digestiv are mai puține toxine. Substanțele pe care le luați din legume și fructe vă ajută să reduceți inflamația și să aveți o digestie mai bună. În plus, studiile au arătat că vegetarienii au un risc mai scăzut de a face diabet.

Pielea va fi mai luminoasă

Studiile au arătat că vegetarienii au o piele mai luminoasă și nu se confruntă cu probleme precum acnee sau eczeme.

Dar Veți avea gaze

Pe lângă toate aceste beneficii, există dezavantajul să vă confruntați cu balonare accentuată, din cauza consumului mare de legume, fructe și cereale.

 

blank