Actualitate, Featured

Tăriceanu se ține de profeții. Prevede arestarea Alina Gorghiu

Călin Popescu Tăriceanu, Copreședintele ALDE, susține că liderul PNL, Alina Gorghiu, va fi săltată de DNA pentru a i se face loc lui Dacian Cioloș la conducerea PNL.

”Un scurt comentariu pentru cei care pretind că n-au înțeles rolul DNA în alegeri și că eu mă manifest împotriva justiției.

Dosarele întocmite de DNA în care este implicat Vasile Blaga au o vechime apreciabilă. Coincidență uluitoare: ele au fost scoase la momentul oportun din sertarele procurorilor pentru eliberarea unui loc de co-președinte al PNL. Pasul următor a fost făcut ieri, o dată cu publicarea „Platformei”. Urmează peste puțină vreme eliberarea fotoliului de președinte al PNL, ocupat în prezent de Alina Gorghiu, în favoarea lui Dacian Cioloș. Pregătirea de „artilerie” a început o dată cu convocarea dnei. Gorghiu la ÎCCJ și cu „dezvăluirile” publicate de divizia acoperiților din presă”, susține Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu îi răspunde și lui Dacian Cioloș la Platforma 100, lansată de premier și îi transmite că dacă își dorește să mai fie premier, trebuie să candideze.

”Prima mea constatare este că textul semnat de domnul Cioloș nu îi aparține, ci a fost scris de cei care-l folosesc drept paravan pentru interesele lor personale sau ale unui grup restrâns de inițiați de la Președinție și din PNL. Autorii „Platformei” au preluat componente notorii ale discursului anticonstituțional promovat de președintele Iohannis: „ …partidele politice au avut răgazul necesar să se reformeze, să recâștige încrederea oamenilor, să se deschidă mai mult spre societate. Unele partide nu par să fi mers pe această cale… În esență, modul lor de a se raporta la oameni, la alegători, a rămas același… Avem nevoie de o reîmprospătare profundă a clasei politice, de principii pe care NOI, CA SOCIETATE(s.n), să ni le asumăm…”. Cu alte cuvinte, ei, semnatarii „Platformei”, sunt societatea, ceilalți sunt intruși, n-au ce căuta, așa că ”plecați voi, să ne așezăm noi”. Dacă nu plecați, știți bine că DNA lucrează.

A doua observație este că autorul real al „Platformei 100” a premeditat cu dibăcie și profesionalism crearea unei stări de confuzie pentru cititori. La începutul „Platformei”, Dacian Cioloș se exprimă ca prim-ministru, la final, semnează ca simplu cetățean, dar toată lumea știe că Dacian Cioloș este favoritul președintelui Iohannis și al PNL la funcția de viitor premier. Este de asemenea cunoscut faptul că Guvernul Cioloș nu a fost nicio clipă independent sau tehnocrat, ci a fost o butaforie, a fost „guvernul meu”, al președintelui Iohannis și al PNL, chiar dacă a fost votat de partidele din Parlament cu excepția ALDE. De altfel, „guvernul meu” a fost singura acțiune politică a președintelui Iohannis de la instalarea sa la Cotroceni și marele său eșec pe care vrea să-l impună în continuare românilor după alegeri pentru a deține puterea absolută cu care, oricum, nu știe ce să facă.

Acest amestec de calități ale lui Dacian Cioloș, din care nu rezultă dacă e doar actual prim-ministru sau se vede și în viitor pe această funcție, dacă va fi simplu cetățean româno-francez cu domiciliul la Bruxelles sau dacă va adera la PNL, este o continuare a tacticii de insinuare „pas cu pas” a „guvernului meu”, de inducere în eroare a românilor lansată după tragedia de la „Colectiv”.

Pentru cei care știu să citească printre rânduri, prima frază din „Platformă” devoalează planul domnului Cioloș: „Am promis că nu voi candida în aceste alegeri și că nu mă voi implica politic pe durata ACESTUI mandat (s.n.)”. Am făcut această subliniere, ca să fie mai evident că semnatarul recunoaște cu timiditate că implicarea sa se va produce în viitorul mandat. În realitate, implicarea sa politică a început din 2015, când a acceptat învestitura, a continuat fără pauze și ne-o promite și pentru viitor.

Stimate Domnule Cioloș,

Dacă ați semnat „Platforma” în calitate de simplu cetățean, o voi trata ca și pe multele alte sugestii care-mi vin la sediul ALDE din partea alegătorilor, care, asemenea dvs., vor să fie bine ca să nu mai fie rău.

Dacă ați ales să fiți un viitor fost prim -ministru, drepturile de autor ale „Platformei” pot fi cedate unei edituri interesate de memoriile dvs.

Dacă vreți să ocupați funcția de prim – ministru după alegeri, regula democrației e simplă și vă este cunoscută: vă înscrieți într-un partid, partidul dvs. redactează un program de guvernare și vă prezentați cu el în fața electoratului. Regula jocului nu vă permite să fiți și jucător, și arbitru și în conivență cu observatorul de la federație (Cotroceni)”, susține Călin Popescu Tăriceanu.

blank