Featured

Protestatarii din Capitala, conflict cu jandarmii

Se încing spiritele protestatarii din Capitala, conflict cu jandarmii la marșul care a avut loc în memoria eroilor de la Revoluția din 1989. Mai mulți participanți au agresat verbal jandarmii după ce aceștia au refuzat să le permită să blocheze trei benzi de circulație de pe Bulevardul Magheru, în timpul marșului. Din cauză că oamenii legii le-au cerut ca manifestația să se desfășoară pe doar două benzi, mai mulți participanți au început să îi agreseze verbal. La această oră, aproximativ 1.000 de persoane iau parte la marșul din București.

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat în jurul orei 16.00 în Piața Victoriei la evenimentul de comemorare a victimelor Revoluției și, la ora transmiterii știrii, se află în marș spre Piața Universității unde au avut loc incidente cu jandarmii

Evenimentul are ca principal scop comemorarea victimelor evenimentelor din decembrie 1989, organizatorii rugându-i pe participanți să vină cu candele.

Traseul marşului este: Piaţa Victoriei – Piaţa Universităţii – Sala Dalles – Palatul Regal. La Piaţa Universităţii şi la Sala Dalles vor fi ţinute momente de reculegere, iar în faţa Palatului Regal ar urma să fie citită lista „celor 1200 de eroi căzuţi pentru libertate”, se arată pe pagina de socializare a evenimentului.

„Pe 22 dimineața, pe la ora 8-9, eu personal am fost printre primii 15-20 care au capturat singurul tanc al Armatei lui Ceaușescu, în Piața Rosetti. Au încercat să dea cu tancurile peste noi, dar când au văzut atâta putere, determinare, noi am urcat peste tancuri. Au venit și ne-am aruncat peste ei. (…) Dosarul se mișcă foarte greu. Actualul procuror general a promis că-l va încheia cu celeritate. De unde? Ca și cu dosarul Mineriadei, într-un an și 8 luni, e tot în cameră preliminară. Se se afle adevărul odată, să ne liniștim”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Petre Muraru.

„Mi-amintesc ziua de 21, pentru că atunci am început să aflu că a început. Eram atât de ocupată zilele acelea încât veștile de la Europa Liberă îmi scăpaseră. A venit cineva și mi-a zis „Doamna doctor, știți că a căzut Ceaușescu?” Atunci am simțit că mi se înmoaie picioarele, mi se încleștaseră fălcile ca la spasmofilie și eram aproape să leșin de bucurie. E o emoție greu de suportat și acum pentru că nu credeam că vreodată o să ajungem să trăim altfel. Era așa de rău atunci că nu credeam că va fi altfel. Dosarul ar fi trebuit să înceapă cu foarte mult timp în urmă , e foarte mare păcat că lucrurile au fost tergiversate”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Maria Mihăiță.

blank