Politic, Stiri

Peste jumatate dintre romani refuza sa mearga la vot

Un sondaj facut de Sociopol arata ca 60% dintre romani nu cred ca presedintele si premierul se pot intelege, in timp ce 36% cred contrariul, iar 4% raman nehotarati.

In schimb, 53% dintre respondentii sondajului au declarat ca nu ar merge la vot daca alegerile ar fi organizate duminica viitoare, in timp ce numai 35% ar vota, restul de 12% declarand ca nu se vor afla in tara pentru a-si exprima opinia.

02-votarePotrivit sondajului, 60% din populatie ar vota cu USL, 18% cu PDL si 8% cu PP-DD, in cazul in care duminica viitoare ar fi organizate alegerile parlamentare.
5% ar opta, insa, pentru UDMR, 3% pentru Miscarea Populara, 3% pentru PRM, iar restul de 3% cu altii.

In cazul in care ar fi organizate alegeri europarlamentare, 39% dintre respondentii sondajului ar vota cu PSD, 20% cu PNL, 17% cu PDL, 7% cu PP-DD, 6% cu UDMR, 3% cu Miscarea Populara, 3% cu PRM, 2% cu PC, iar restul de 3% cu altii.

Cei chestionati, cand au fost intrebari cum a functionat coabitarea dintre Victor Ponta si Traian Basescu in ultimele luni au raspuns: foarte bine (2%), bine (34%), prost (42%), foarte prost (17%), nu stiu sau nu raspund (5%).

comisie-alegeri-votareIntrebati daca lucrurile merg intr-o directie buna in Romania, 67% dintre respondenti considera ca mergem intr-o directie gresita, 26% buna, in timp ce 7% raman indecisi.

Sondajul a fost organizat de Sociopol ve un esantion de 1.079 de persoane, in perioada 23-26 august, tipul esantionului fiind stratificat bistadal cu selectia probabilista a gospodariilor (aleatoriu simplu) si a persoanelor (metoda „cea mai tanara persoana din gospodarie”), poplatia adulta neinstitutionalizata a Romaniei, iar metoda culegerii datelor fiind prin interviuri telefonice. (D.A)

blank