Ibiza este cunoscută în lumea întreagă pentru viața sa de noapte foarte activă și pentru nenumăratele distracții de care te poți bucura acolo. Totuși, această insulă din Marea Mediterană are mai multe de oferit decât popularele sale cluburi. Iată câteva dintre obiectivele turistice pe care orice vizitator al Ibizei ar trebui să le vadă.

Dalt Vila

Dalt Vila este o cetate situată la înălțime, numită și “Orașul de Sus”, reprezentând centrul cultural și istoric al Ibizei. Aceasta este parte a patrimoniului UNESCO încă din 2009 și ne impresionează cu numeroase monumente, străduțe pietruite, case vechi și locuri încărcate de istorie. 

Principalele obiective pe care nu trebuie să le ratezi dacă ajungi în Dalt Vila sunt catedrala Santa Maria d’Eivissa și zidurile medievale. Catedrala este situată la înălțime, de unde poți vedea o panoramă superbă a orașului și a mării. Zidurile de apărare înconjoară întreaga cetate și sunt un obiectiv care merită vizitat în special noaptea, datorită modului superb în care sunt iluminate.

Necropola Puig de Molins

Deși poate fi vizitată în cadrul Muzeului din Dalt Vila, necropola Puig de Molins merită menționată separat, fiind un obiectiv inclus în patrimoniul UNESCO. Acest cimitir antic datează din secolul al VII-lea î.Hr. Puig de Molins era preferat de către nobilii din Cartagina datorită poziționării insulei și, astfel, acesta găzduiește și astăzi morminte și artefacte prețioase, vechi de mii de ani.

Es Vedra

Această insuliță aflată pe coasta de sud-vest a Ibizei se ridică precum o stâncă din mare. Având o înălțime de aproximativ 400 de metri, insula este nelocuită, având statut de parc natural protejat. Totuși, Es Vedra este ușor accesibilă, organizându-se numeroase excursii cu barca spre această destinație. Insula merită vizitată datorită priveliștii unice pe care o oferă către apus și a celebrelor mituri și legende despre zei și sirene care sunt asociate cu aceasta.

Barrio Sa Penya

De pe lista de obiective din Ibiza nu poate lipsi centrul distracției, Barrio Sa Penya. Un vechi port și sat de pescari, acesta este situat într-un loc de vis, între stânci și mare. Promontoriul adăpostește căsuțe pitorești, vopsite în culoarea albă reprezentativă zonelor mediteraneene, dar și numeroase baruri, cafenele și discoteci care țin treaz întregul sătuc de dimineața până seara.

Formentera

La doar 20 de kilometri de Ibiza, se află insula Formentera, o adevărată oază de relaxare și un refugiu perfect dacă îți dorești puțină liniște. Această insuliță, mult mai liniștită în comparație cu Ibiza, este cunoscută datorită plajelor sale superbe, fiind considerate cele mai frumoase din întreaga Spanie. În plus, locul este perfect pentru iubitorii sporturilor nautice.

Cafe del Mar

Există numeroase alte obiective pe care le poți vizita într-o vacanta in Ibiza. Dacă vrei să te bucuri de cel mai frumos apus pe care îl vei vedea vreodată, poți face asta pe terasa celebrei Cafe del Mar din San Antoni. Acest loc este renumit pentru acest ritual al apusului și datorită priveliștii unice pe care o oferă asupra acestuia.

Peșteri și galerii subterane

Dacă ești fan al minunilor naturii, există numeroase peșteri în Ibiza pe care le poți vizita. Acestea includ Ses Fontanelles, Cova de ses Llegostes, Santa Caves Ibiza sau galeriile Cova de Can Marca. Acestea adăpostesc diverse picturi rupestre și monumente naturale unice ce nu ar trebui ratate.

 

Așadar, Ibiza este locul ideal în care să-ți petreci vacanța dacă vrei să te distrezi până dimineața în timp ce explorezi peisaje unice și orășele pline de istorie. Fie că ești amatorul plajelor sau un iubitor al naturii și al drumețiilor, Ibiza are de oferit foarte multe surprize.