Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, joi, într-o declaraţie susţinută la Spitalul Nicolae Malaxa şi transmisă live pe Facebook, că zone de triaj epidemiologic au fost organizate la intrarea în toate cele 19 spitale administrate de Primăria Capitalei, pentru a-i putea identifica în acest fel pe pacienţii care prezintă simptome ale COVID 19.
https://www.facebook.com/gabifirea/
„Practic, într-un timp foarte scurt, în timp record, Primăria Capitalei, prin ASSMB, a organizat zone de triaj, unele chiar exterioare, la toate cele 19 spitale din administrarea Primăriei Capitalei”, a transmis Gabriela Firea.
Directorul spitalului, Alexandru Ştefănescu, a prezentat modul în care se realizează triajul epidemiologic. Astfel, la intrarea în containerul special amenajat pacienţii îşi dezinfectează mâinile, iar apoi trebuie să răspundă unor întrebări privind starea de sănătate: dacă tuşesc, au febră sau dacă au călătorit recent în zonele afectate de coronavirus. De asemenea, trebuie să semneze o hârtie prin care îşi asumă aceste declaraţii.
Directorul medical al ASSMB, dr. Turkes Ablachim, a declarat că în această perioadă, ASSMB a avut o activitate foarte intensă, au fost mobilizate toate resursele pentru asigurarea tuturor condițiilor necesare celor 19 spitale aflate în administrare:
“Am răspuns foarte prompt cererilor unităților medicale și în timp foarte scurt s-au amplasat puncte de triaj. Condițiile din aceste puncte de triaj sunt de siguranță maximă, atât pentru personalul medical cât și pentru pacienți.
Un alt obiectiv foarte important al ASSMB a fost asigurarea de echipament protecție. De două zile aceste materiale de protecție au început să vină, au fost comandate suplimentar, față de cele achiziționate de spitale. In ceea ce priveste pregatirea spitalului Colentina, ca unitate medicală destinată pacienților bolnavi de Covid-19, s-au luat măsuri foarte riguroase, cu ajutorul specialiștilor de la DSP, cu colaborarea medicilor de la institutul Matei Balș, astfel că în prezent, la spitalul Colentina există zone verzi, galbene și roșii în funcție de riscul la care este expus personalul medical, astfel încât aceștia să se echipeze corespunzător.
De asemenea, s-au facut sesiuni de instruire a personalului medical, esențiale în această perioadă”.