Marcel Ciolacu
Actualitate

Marcel Ciolacu explică ce ar însemna plafonarea preţurilor la alimentele de bază

Invitat în emisiunea Punctul Culminant, prezentată la România TV de Victor Ciutacu, Marcel Ciolacu a explicat că, cel mai probabil, a fost înţeles greşit atunci când a vorbit despre posibila plafonare a preţurilor la alimentele de bază, din pricina inflaţiei accelerate din România.

Marcel Ciolacu a spus că a preluat ideea dintr-o agendă a partidului şi nu a explicat îndeajus ce ar presupune această măsură. Liderul PSD spune că această plafonare, combinată cu o compensare a producătorilor din partea Guvernului, nu le-ar afecta acestora veniturile.

”Îmi pare rău, cred că m-am exprimat eu greșit (n.r. despre plafonarea prețurilor la produsele de bază). De obicei, cei de la partid fac o agendă, scriu anumite idei și eu le iau nedigerate. Plafonare înseamnă și compensare. In primul rand trebuie sa avem discutii cu retelele de supermarketuri si cu producatorii. Eu, statul, despagubesc producatorul cu suma pe care nu o incaseaza prin plafonare.

E o criză mondială. Daca credem ca doar industria romaneasca trebuie sa traga ponoasele acestei crize, daca nu intelegem ca trebuie o abordare unitara, intervenim prin cadrul legislativ si am terminat. Nu impune nimeni un pret producatorilor, e o aberatie.

Solutia trebuie pregatita, daca e nevoie sa se intervina la alimentele de baza: paine, carne, faina, ulei etc. Noi avem vreo 70% consum de carne de pui. Nu vorbim de rationalizare, cartele, Ceausescu. Vorbim de o limitare.”, a spus Marcel Ciolacu în emisiunea lui Victor Ciutacu, la România TV.

blank