Featured, Politic

Iohannis, încrezător că moțiunea va trece, anunță că săptămâna viitoare vom avea alt guvern

Președintele Klaus Iohannis are încredere că moțiunea de cenzură care se va vota joi, 10 octombrie, în Parlament, va trece și i-a îndemnat pe liberali să se pregătească de guvernare. A atras însă atenția că va fi un guvern cu mandat scurt, „aproape un mandat de tranziție”.

Klaus Iohannis a spus că de săptămâna viitoare va fi un alt guvern la conducere și tocmai de aceea nici nu mai e nevoie de un ministru PSD numit la Educație, referindu-se astfel la motivul invocat de premierul Viorica Dăncilă pentru a amâna examenul de rezidențiat.

„De săpătmâna viitoare vom avea un alt guvern!”, a proclamat Klaus Iohannis, prezent la o reuniune a liberalilor, la Iași. A fost momentul în care cei din audiență s-au ridicat în picioare și au aplaudat. „Moțiunea de cenzură este în procedură și vă spun cu toată seriozitatea: pregătiți-vă pentru guvernare!”, i-a îndemnat Klaus Iohannis pe liberali.

„Eu îmi doresc foarte mult și o spun public, pentru ca tot românul să înțeleagă: eu îmi doresc ca această moțiune să treacă și acest guvern eșuat să pice”, a declarat șeful statului. El a atras însă atenția că după ce guvernul Dăncilă va pica, „cineva trebuie să își asume guvernarea României”.

„Și nu va fi un mandat lung, va fi un guvern cu un mandat scurt, aproape un mandat de tranziție”, a punctat președintele, schițând și care vor fi principalele obiective ale noului guvern: „Avem nevoie de un guvern care să se ocupe de organizarea perfectă a alegerilor prezidențiale, care va construi și va promova bugetul național pentru anul viitor, foarte dificil, deja ministrul de finanțe în funcție a recunoscut că a gafat-o. Trebuie organizate alegeri locale, trebuie organizate alegeri parlamentare și ca să ne fie tuturor foarte clar, eu aștept implicare maximală, totală, eficientă, de bună-credință din partea PNL pentru a trece această perioadă de tranziție”, a subliniat șeful statului.

Liberalii au strâns 237 de semnături de susținere a moțiunii de cenzură. Au nevoie de 233 de voturi ca să dea jos Guvernul Dăncilă. Moțiunea va fi dezbătută și votată la sfârșitul săptămânii viitoare, iar liderii PNL sunt convinși că de această dată vor avea succes. Este a patra tentativă a opoziţiei.