In țările cele mai afectate de coronavirus. Sute de cadavre abandonate în stradă: ”Nu îi putem îngropa”
Featured, International

In țările cele mai afectate de coronavirus. Sute de cadavre abandonate în stradă: ”Nu îi putem îngropa”

In țările cele mai afectate de virus nu se prezintă niciun semn de încetinire a pandemiei Coronavirus în America Latină, unde infecțiile cunoscute s-au ridicat la 4.042.617, în timp ce decesele sunt de 170.013. Și în timp ce situația rămâne dramatică în Brazilia, Peru și Bolivia sunt îngrijorătoare, unde sistemul de sănătate și înmormântare se prăbușește aproape: „Nu mai avem provizii de oxigen sau o bază pentru a-i îngropa pe cei decedați”. Cele mai mari creșteri ale deceselor noi au fost raportate în Peru, în Brazilia, în Statele Unite, în Mexic și în India.

Peru, cea mai mare țară latino-americană, afectată de Covid-19

Lumina reflectă asupra Peru, a doua cea mai mare țară latino-americană din numărul de cazuri, peste 366.000 și a treia în ceea ce privește numărul victimelor Covid, aproximativ 17 mii. La cele 13 mii constatate până miercuri trecute, s-au adăugat alte 3.688 care, între lunile martie și iunie, nu au fost confirmate oficial de autoritățile sanitare, după cum a explicat ministrul Sănătății, Pilar Mazzetti. Dar, potrivit presei locale, acestea ar putea depăși chiar și 44 de mii de morți, având în vedere nenumăratele decese suspecte care nu au fost încă examinate.

În Bolivia, cadavrele sunt pe stradă: „Nu mai avem spațiu”
Chiar și în Bolivia, situația Coronavirus este întotdeauna scăpată de sub control. Forțele speciale de poliție din Bolivia (FELCC) au descoperit 420 de cadavre abandonate în case, mașini și spitale. Erau corpuri de oameni care au murit în mare parte din coronavirusuri, cel puțin în 80-90% din cazuri. Covid-19 este din ce în ce mai înfricoșător în America Latină.

In țările cele mai afectate nu se intrevede nici o schimbare a pandemiei. Potrivit autorităților, Covid-19 se răspândește într-un ritm alarmant, în special în regiunile La Paz și Cochabamba.

Pe 21 iulie, directorul unei unități de poliție de elită a spus că în cele cinci zile anterioare agenții săi au recuperat 420 de cadavre pe străzi, în afara spitalelor, în vehicule sau în case, deoarece sistemul funerar este acum se prăbușește, deși în mod oficial există doar 2.300 de victime Covid. În plus, spitalele locale rămân fără oxigen: „Nu există sicrie sau oxigen”, relatează Al Jazeera. Și să ne gândim că nu a fost atinsă apogeul contagiilor din țară, așteptat până la sfârșitul lunii. Miercuri seara, în fața unui spital din orașul La Paz, una dintre cele două capitale, un rând de oameni tabărați cu corturi și pături aduse de acasă, în speranța obținerii unui examen medical.

Datele de la Institutul de Investigații Legale sunt îngrijorătoare. Într-adevăr, se estimează că de la 1 aprilie până la 19 iulie 2020, angajații agenției au recuperat peste 3.000 de cadavre.

Cei mai mulți dintre ei sunt probabil că au murit de Covid-1

Creșterea numărului de decese COVID-19 este copleșitoare orașul bolivian Cochabamba
O victimă a noului corp coronavirus a fost lăsată în stradă pentru câteva ore sâmbătă.

Florencio Carvallo, președintele Cartierului Sector 6 unde a fost găsit cadavrul, a declarat că, deoarece majoritatea rezidenților locuiesc cu chirie, „proprietarii optează pentru scoaterea cadavrelor moarte”.

După câteva ore, lucrătorii medici au apărut și au ridicat cadavrul.

Creșterea accentuată a cazurilor de coronavirus a dus la o întârziere a înmormântărilor.

Bolivia este una dintre cele mai sărace țări din America de Sud, cu cel mai precar sistem de sănătate.

Națiunea andină a raportat 66.456 de cazuri confirmate de COVID-19 și 2.473 de decese.

Situație asemănătoare în Ecuador
Orașul Guayaquil, din sud-vestul Ecuadorului, s-a dotat cu peste 4.000 de sicrie din carton pentru a accelera înmormântările cadavrelor care continuă să se acumuleze în urma urgenței coronavirusului. Aproximativ 3.000 de cadavre au fost colectate de către armată și poliție, care le-au colectat din casele, drumurile și spitalele din ultimele zile. În multe cazuri, aceștia sunt membri ai familiilor cu resurse limitate și care, prin urmare, nu pot suporta cheltuielile de înmormântare.

Între timp, alegerile prezidențiale, programate pentru septembrie, au fost amânate până la 18 octombrie, după prima amânare din mai. Președintele interimar, Jeanine Anez, care a fost la cârma țării, după controversatul adio de la Evo Morales a testat anul trecut pozitiv pentru Covid-19.


blank