Franța se luptă cu valul 9 de coronavirus, dar şi cu o triplă epidemie
Medical

Franța se luptă cu valul 9 de coronavirus, dar şi cu o triplă epidemie – Covid, bronșiolită și gripă

Franța nu scapă de Covid-19! Autorităţile de la Paris se confruntă deja cu cel de-al 9-lea val al epidemiei de coronavirus. Însă asta nu este tot. Medicii francezi riscă să nu mai facă faţă unei situaţii fără precedent – o triplă epidemie.

Autorităţile franceze se luptă acum cu o triplă epidemie

Franța a anunțat valul de coronavirus cu numărul nouă, indicând o creștere săptămânală a contaminărilor care depășește 40%.

„Tripla epidemie” cu care se confruntă Franța, de Covid, bronșiolită și gripă, este „complet fără precedent”.

Potrivit informărilor oficiale, vineri, 28 noiembrie, au fost înregistrate 48.629 de cazuri noi, față de 33.177 în vinerea precedentă, ceea ce reprezintă o creștere de 46%. La aceeași dată, în 2021, numărul de cazuri a fost puțin sub 40.000, relatează Le Figaro.

Mai mult de 1.000 de pacienți sunt acum internați în fiecare zi în spital din cauza Covid-19, față de puțin peste 800 în aceeași perioadă a anului trecut. Reapariția epidemiei a venit, prin urmare, mai devreme în acest an.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Paris, Olivier Veran, a făcut apel la francezii în vârstă sau bolnavi să facă un nou rapel al vaccinului anti-Covid-19: „Vă ia 5 minute și vă va proteja, va limita riscurile de complicații și spitalizare”.

Presa din Hexagon a scris de vineri, 2 decembrie, despre alerta de sănătate publică din Franța, din cauza „triplei epidemii” fără precedent – Covid, gripă, bronșiolită, cu evoluție incertă.

OMS, semnal de alarmă cu privire la o posibilă nouă variantă de Covid-19

Cel puțin 90 la sută din populația lumii are o formă de imunitate la Covid-19, a declarat vineri directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, avertizând totodată că vigilența este în scădere.

Scăderea vigilenței lasă ușa deschisă pentru apariția unei noi variante care s-ar putea răspândi și ar putea suplini varianta Omicron, dominantă acum, a declarat Tedros într-o conferință de presă.

Lacunele în ceea ce privește supravegherea, testarea, secvențierea și vaccinarea pentru COVID-19 continuă să creeze „condițiile perfecte pentru apariția unei noi variante îngrijorătoare”, a indicat şeful OMS.

„Suntem mult mai aproape de a putea spune că faza de urgență a pandemiei s-a încheiat, dar nu am ajuns încă acolo”, a declarat vineri Tedros Adhanom Ghebreyesus.

blank
blank