România
Actualitate

Este complet interzis în România! Toţi angajaţii trebuie să respecte. Amenzile trec de 25.000 lei

În ultima perioadă a luat amploare un fenomen care, de fapt, este interzis în România, și anume cel al vânzării voucherelor de vacanță pe internet. Iată de ce această practică este riscantă.

De câțiva ani, în România a luat amploare fenomenul vânzării voucherelor de vacanță pe internet. Tot mai multe persoane publică anunțuri pe site-urile de specialitate sau pe rețelele de socializare și așteaptă oferte din partea cumpărătorilor.

Din ce în ce mai mulți români aleg să vândă voucherele de vacanță pe internet

De cele mai multe ori, oamenii care fac acest lucru aleg să renunțe la o parte din valoarea voucherului pentru a atrage mai mulți cumpărători. Din această cauză, pe majoritatea anunțurilor postate pe internet se poate sesiza o diferență de până la 500 de lei între valoarea voucherelor şi suma cerută de vânzător.

Un utilizator poate, spre exemplu, vinde un voucher de vacanță în valoare de 2.000 de lei la prețul de 1.500 de lei, ceea ce poate fi atrăgător pentru cei care doresc să economisească bani atunci când merg în vacanță. Deși sunt conștienți de riscuri, mulți români aleg să vândă vouchere de vacanță pe internet.

O parte din vină o au însă și unitățile de cazare care acceptă aceste vouchere de vacanță, chiar dacă nu sunt prezentate de către titular. În cazul în care vă întrebați dacă acestea sunt transferabile, răspunsul îl găsiți pe turism.gov.ro.

,,NU! Voucherele de vacanță nu sunt transmisibile. Pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate.

Vânzarea voucherelor este interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei. Orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei”, precizează sursa citată.

Nicolae Ciucă a propus eliminarea voucherelor de vacanță

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a propus eliminarea voucherelor de vacanță pentru bugetarii care au venituri lunare care depășesc 10.000 de lei brut.

În acest context, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) se opune și spune că măsura nu numai că este discriminatorie, dar mai este și neconstituțională.

Așadar, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a trimis un comunicat de presă în care spune că scopul voucherelor de vacanță este acela de a crește nivelul de satisfacție al angajaților.

Federația a adăugat că voucherele de vacanță îi determină pe angajați să fie mai loiali față de instituțiile în care activează.

blank