Dronele
Life

Dronele ucigașe cu inteligență artificială vor deveni realitate în viitorul apropiat

Dronele ucigașe cu AI ca-n jocurile video SF, precum Deus Ex sau Watch Dogs Legion, ar putea deveni realitate. Roiuri de roboți ucigași ar putea vâna ținte pe cont propriu. Și ar putea ucide potențiali teroriști și infractori, fără să aibă acordul autorităților, folosind tehnologii de scanare a gesturilor și intențiilor răufăcătorilor umani.

Orașele vor deveni , peste câteva decenii, un câmp de luptă cibernetic, când vor circula dronele viitorului, roiuri de roboți zburători care vor vâna și ucide infractori și teroriști fugari, fără acordul poliției, acționând pe cont propriu.

Acestea vor dispune de inteligență artificială și de tehnologii pentru scanarea și verificarea comportamentului uman.

Dronele care fac legea, ca-n Watch Dogs Legion sau Deus Ex, vor deveni realitate în SUA și China. Mai jos este trailerul cinematic pentru jocul Watch Dogs: Legion lansat în 2020, ce prezintă modalitățile high tech pentru urmărirea infractorilor în anul 2029.

Orașele, câmp de luptă robotizat

Îngrijorările privind riscurile războaielor cibernetice și cibernetice sunt în creștere. Majoritatea țărilor vor reglementarea drastică a noilor tehnologii, în vreme ce SUA și China le favorizează.

Potrivit negociatorului șef al Austriei, Alexander Kmentt, care a declarat într-un interviu: „Acesta este cu adevărat unul dintre cele mai importante puncte de inflexiune pentru omenire. Care este rolul ființelor umane în utilizarea forței – este o problemă de securitate absolut fundamentală, o problemă juridică și o problemă etică”

ONU nu pare să fie de acord și dorește urgent implementarea unei legislații internaționale pentru reglementarea inteligenței artificiale și a dronelor, în timp ce SUA, Israel, Rusia, Australia și China vor să aibă libertatea de a le folosi în combaterea infracționalității.

Să lăsăm AI să ne controleze viețile?

Disputa privind controul asupra AI privind riscurile sale a fost reaprinsă de la apariția chatbotului generator de conversații ChatGPT, cât și a platformei de generare a imaginilor Midjourney, ambele stârnind scandaluri internaționale, de la favorizarea rasismului și fascismului la imagini ce puneau politicieni, celebrități media și lideri religioși în postură ce le-ar dăuna reputației acestora.

Mai intervin apoi infracțiunile și escrocheriile online, realizate cu ajutorul inteligenței artificiale care poate clona vocea fiecărui om.

Publicația New York Times dă ca exemple sisteme de rachete cu senzori radar care se pot fixa automat pe ținte pentru a le lovi și minele terestre folosite din timpul războiului civil, care pot detona automat.

blank