Doi marţi, în timpul unei manifestaţii desfăşurate împotriva regimului taliban în oraşul Herat, din vestul Afganistanului. Informația a fost dată presei, sub anonimat, de un medic din zonă.

Doi morţi în timpul manifestației, după cum a declarat pentru AFP un medic local, sub protecția anonimatului, relatează. Mai multe manifestaţii împotriva acţiunilor noului regim taliban în provincia Panjshir şi amestecului Pakistanului vecin în problemele interne afgane au avut loc în ultimele zile la Kabul, Herat şi Mazar-i-Sharif, relatează AFP.

Doi marţi şi opt răniţi în timpul unei manifestaţii împotriva talibanilor, în vestul Afganistanului

La peste trei săptămâni după preluarea puterii în Afganistan, talibanii au anunţat marţi că noul guvern de la Kabul va fi condus de mollahul Mohammad Hassan Akhund. Cofondator al mişcării talibane, Abdul Ghani Baradar va fi numărul doi în noul executiv de la Kabul, urmând să conducă biroul politic al mişcării talibane.

În ultimele zile, talibanii au încercat să dea asigurări afganilor şi ţărilor străine că nu vor reveni la brutalitatea manifestată în perioada 1996-2001 când au mai deţinut puterea în Afganistan.

Mişcarea islamistă a anunţat luni că a preluat controlul asupra întregului Afganistan, inclusiv Valea Panjshir, unde liderul rezistenţei locale, Ahmad Massoud, a îndemnat populaţia să se ridice împotriva lor.