Politic

Dă în judecată guvernul Victor Ponta după ce a fost senator și vicepreședinte al PSD

Un fost senator de Galaţi vreme de patru legislaturi şi fost vicepreşedinte la nivel naţional al PSD a dat guvernul Victor Ponta în judecată.Gafa jenanta a Guvernului intr-un document
platica
Ilie Plătică-Vidovici este unul dintre oamenii care, vreme de două decenii, s-a confundat cu PSD, fiind considerat „baron” absolut de Galaţi şi Tulcea. Retras din viaţa politică în împrejurări destul de bizare (încă neelucidate pe deplin), Plătică nu s-a mai implicat în niciun fel de activităţi publice în ultimii patru ani, aşa că a surprins pe toată lumea atunci când s-a aflat că a deschis acţiune în instanţă împotriva guvernului dominat de partidul din care a făcut parte.
El însuşi revoluţionar, Plătică-Vidovici contestă un act juridic prin care unele drepturi ale revoluţionarilor sunt diminuate. El a cerut Curţii de Apel Galaţi să suspende şi să anuleze OUG 95/2014, pentru modificarea şi completarea legii 341/2004, a recunoştinţei faţă de eroii martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987.
 
Fostul preşedinte al PSD Galaţi a invocat faptul că ordonanţa amintită este ilegală pentru că „nu a primit avizul Colegiului Revoluţionarilor, nu a fost trecută pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern din 29 decembrie 2014, nu are avizul Consiliului Legislativ şi nici pe cea a Comisiei de Dialog Social şi nu a primit nici semnătura secretarului Secretariatului de Stat”.
Ilie Plătică Vidovici a susţinut în justiţie că peste 16.000 de revoluţionari nu au brevetul de luptător pentru victoria Revoluţiei din decembrie 1989 şi nu mai pot beneficia de drepturile conferite de legea 341/2004. În această situaţie se află, conform spuselor sale, 2.226 de răniţi, 588 de reţinuţi, 2.059 de urmaşi ai eroilor martiri şi 10.791 de luptători remarcaţi.
În acţiunea înaintată instanţei, fostul senator susţine că peste 70% dintre revoluţionarii pe care-i reprezintă sunt grav bolnavi şi nu mai au dreptul la medicamente gratuite, având în prezent „datorii foarte mari la bănci ce însumează peste două miliarde de euro, împrumuturile fiind garantate cu indemnizaţia reparatorie de către statul român”.
El a cerut judecătorilor gălăţeni să constate că OUG 95/2014 produce o gravă discriminare între categoriile de participanţi la Revoluţia din decembrie 1989, între oraşele şi judeţele României, între participanţii la victoria Revoluţiei şi alţi beneficiari de indemnizaţii în contextul evenimentului amintit.
 
Acţiunea fostului lider al PSD a fost respinsă însă de judecători, care au concluzionat că solicitările lui Ilie Plătică sunt neîntemeiate. El mai are însă o cale de atac, respectiv la Înalta Curte, în războiul pe care l-a pornit cu foştii lui camarazi politici, scrie adevarul.ro
blank