Curtea de Apel
Actualitate

Curtea de Apel București a luat o decizie. Ce se întâmplă acum cu frații Tate?

Curtea de Apel București a luat o decizie. Frații Tate se luptă disperați să scape de arestul la domiciliu, după ce au fost eliberați din închisoare. Joi, 6 iulie, influencerii controversați au fost loviți din nou de sistemul judiciar din România.

Frații Andrew și Tristan Tate rămân în arest la domiciliu

Curtea de Apel București a luat o decizie cei priveste pe frații Andrew și Tristan Tate trebuie să rămână în arest la domiciliu. Contestațiile depuse de cetățenii britanici au fost respinse de către completul de divergență al instanței. Doar un judecător al Curții a susținut înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar.

Iată decizia pronunțată de instanță: „Respinge ca neîntemeiate contestațiile formulate de contestatorii-inculpați TATE III EMORY ANDREW, TATE TRISTAN, NAGHEL GEORGIANA-MANUELA și RADU ALEXANDRA-LUANA împotriva încheierii din 23.06.2023, pronunțată de Tribunalul București în dosarul nr. 18906/3/2023/a1.1.

În baza art.275 alin.2 C.proc.pen. obligă contestatorii la plata sumei de 300 de lei, fiecare, cu titlul de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu, astăzi, 6.07.2023. Cu opinie separată în sensul admiterii contestațiilor formulate de contestatorii-inculpați TATE III EMORY ANDREW, TATE TRISTAN, NAGHEL GEORGIANA-MANUELA și RADU ALEXANDRA-LUANA împotriva încheierii din 23.06.2023, pronunțată de Tribunalul București în dosarul nr. 18906/3/2023/a1.1 și înlocuirii arestului la domiciliu cu controlul judiciar și stabilirea obligațiilor prevăzute de art. 215 C. pr. pen.”, se arată în încheierea Curții.

În dosar sunt implicate șapte presupuse victime

Frații Tate au fost arestați inițial la reședința lor din București în decembrie 2022 și, în urma deciziei unui judecător român, au fost plasați în arest la domiciliu în martie, scrie RTV.

Conform cercetărilor, în dosarul respectiv sunt implicate șapte presupuse victime, care au fost atrase sub promisiuni false. Aceste femei au fost aduse în facilități situate în județul Ilfov din România.

În aceste locuri, tinerele au fost supuse la intimidări persistente, un control strict și supraveghere, conform acuzațiilor aduse de procurori. Se pare că victimele au fost forțate să participe la producția de materiale intime de către cei acuzați, iar conținutul obținut în acest mod a fost ulterior distribuit pe internet, au mai punctat magistrații

blank