Bill Gates
Life

Bill Gates, avertisment cumplit pentru omenire: Aceasta e realitatea!

Bill Gates spune adevărul despre schimbările climatice: Aceasta e realitatea! Oamenii nu sunt conștienți. Bill Gates susține că oamenii nu sunt conștienți de un anumit lucru când vine vorba de schimbările climatice.

Bill Gates a cheltuit în ultimii ani miliarde de dolari pentru a combate schimbările climatice. Fundația miliardarului a investit sume uriașe în diverse soluții tehnologice climatice și a avertizat mereu asupra unor factori care contribuie la schimbările climatice, cum ar fi emisiile de gaze cu efect de seră provenite de la marile companii de energie și producție care ard combustibili fosili, scrie CNBC.

Bill Gates spune adevărul despre schimbările climatice

Dar, potrivit lui Gates, majoritatea oamenilor nu este, încă, destul de conștientă de rolul jucat de unul dintre cei mai mari contributori la schimbările climatice: agricultura, în special emisiile de metan provenind de la animale și îngrășăminte.

„Domeniul de care oamenii sunt, probabil, cel mai puțin conștienți, îl reprezintă îngrășămintele și vacile, iar aceasta este o provocare”, a spus Gates în cel mai recent episod al podcastului, „Unconfuse Me”.

În timp ce alimentele pe bază de plante câștigă susținerea oamenilor care caută alternative la produsele animale, Gates a declarat că a început să susțină companiile care produc alimente pe bază de plante datorită potențialului lor de a combate schimbările climatice.

„Am ajuns la asta mai mult din acel unghi climatic”, a afirmat miliardarul.

Gates promovează carnea sintetică și mașinile electrice

Gates a subliniat, în trecut, că industria agricolă contribuie cu aproximativ 24% din emisiile de gaze cu efect de seră ale lumii, mare parte din acestea provenind din emisiile de metan de la animale și îngrășăminte utilizate pentru culturi, potrivit datelor Agenției pentru Protecția Mediului din SUA.


De fapt, dacă vitele „ar fi o țară”, scria Gates în 2018, „ar fi al treilea cel mai mare emițător de gaze cu efect de seră din lume”. În cartea sa publicată în 2021, intitulată „Cum să evitați un dezastru climatic”, Gates a scris că, pentru combaterea eficientă a schimbărilor climatice, oamenii vor trebui să accepte idei noi, cum ar fi trecerea la mașini electrice și la carnea sintetică.

În același an, Gates a susținut că țările bogate care au resursele necesare pentru a face acest lucru „ar trebui să treacă la carne de vită sintetică 100%” pentru a reduce semnificativ emisiile globale de la animale, afirma Gates pentru MIT Technology Review.

Vânzările de carne pe bază de plante reprezintă un mic procent din piața totală a cărnii, iar Gates admite că va fi dificil să convingi un număr mare de oameni să nu mai consume carne adevărată, pentru a face o diferență semnificativă. Gates speră totuși că unele companii care produc carne pe bază de plante vor continua să-și îmbunătățească produsele și să-și reducă costurile, ajutându-le să devină mai populare.

Miliardarul recunoaște că nu va fi suficient

În urmă cu doar câteva luni, miliardarul spunea că ar fi nerealist să ne așteptăm ca schimbările climatice să fie atenuate în mod semnificativ prin modul în care cererea globală de energie va scădea semnificativ sau prin renunțarea oamenilor la consumul de carne. Schimbările climatice sunt o problemă urgentă, dar nu vor fi rezolvate cerându-le tuturor să devină vegetarieni sau prin orice alte apeluri similare de reducere a consumului, afirma Bill Gates la un eveniment care a avut loc în India, în luna martie.

„Vor deveni toți indienii vegetarieni? Vor deveni toți americanii vegetarieni? Nu cred că aș vrea să mă bazez pe asta”, spunea la acea vreme Gates într-o discuție cu Anant Goenka, șef la Indian Express Group, o companie media. „În mișcările climatice, puteți obține acest lucru: „Hei, am consumat prea mult” și „Hei, poate nu ar trebui să mai călătorim”, afirma Gates.

Sistemele alimentare din lume sunt responsabile pentru aproximativ 35 la sută din totalul gazelor cu efect de seră antropogene globale, potrivit unui studiu din 2021 publicat în revista Nature Food, iar din această proporție, 57 la sută se corelează cu alimentele de origine animală și 29 la sută cu cele de origine vegetală.

blank