Bărbat
Actualitate

Bărbat în stare gravă, după ce a fost atacat de urs. A fost salvat în ultima clipă de prietenul său

Bărbat a ajuns la spital după ce a fost atacat de un urs, într-o pădure din Harghita. Acesta a fost salvat în ultima clipă de prietenul său, care a atacat animalul cu latul toporului.

Bărbat în stare gravă, după ce a fost atacat de urs. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 69 de ani, din judeţul Harghita. Acesta a fost transportat de urgenţă la spital.

Bărbat în stare gravă, după ce a fost atacat de urs

Bărbatul se afla în pădure împreună cu un prieten în momentul în care a fost atacat de urs. Din fericire, persoana care se afla cu el a reuşit să alunge animalul şi să-i salveze viaţa prietenului său.

Victima a fost transportată de urgenţă la spital.

”În prezent, rănile provocate de urs sunt îngrijite la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc şi se aşteaptă rezultatul tomografiei”, a mai transmis preşedintele Consiliului Judeţean Harghita Borboly Csaba, potrivit News.ro.

Potrivit acestuia, bărbatul este conştient. Preşedintele Consiuliului Judeţean Harghita a precizat cp atacurile urşilor sunt tot mai frecvente, chiar şi pe timpul iernii.

”Urşii au mâncare din belşug, iar faptul că ursul doarme iarna nu se adevereşte”, a mai declarat preşedintele CJ Harghita.

Ministrul Mediului declara recent că România are peste patru mii de exemplare de urşi. Tanczos Barna spune că în primăvară se va face o nouă evaluare.

„Am auzit azi o părere exprimată de specialişti – 4.000 şi ceva de exemplare la nivel naţional. Nu avem o evaluare la zi, vom face una în primăvară. În urma creşterii populaţiei, ursul s-a extins în judeţe în care nu a mai fost văzut, nu au mai fost pagube, a ajuns în sudul ţării, la Galaţi, Craiova. (…) Analizăm împreună cu specialiştii să găsim o soluţie”, a declarat Tanczos Barna cu ocazia prezentării proiectului „Life for bear – Conservarea populaţiei de urs brun din România”.

Reamintim că Senatul a adoptat la începutul lunii septembrie un proiect de lege prin care este aprobată ordonanţa ce stabileşte sistemul de monitorizare a intervenţiilor asupra urşilor, realizate gradual, prin alungare, tranchilizare, relocare ori extragere prin eutanasiere sau împuşcare.

Potrivit expunerii de motive, scopul principal al ordonanţei este ocrotirea unor valori esenţiale: viaţa şi integritatea corporală ale persoanei, sănătatea şi securitatea publică, bunurile de orice fel aflate în proprietatea publică şi privată a persoanelor juridice şi fizice, fără a afecta starea de conservare favorabilă a ursului brun.

blank