Vremea
Actualitate

Vremea începe să intre în normal în Republica Moldova. Temperaturile, în creștere

Temperaturi în creștere, în Republica Moldova, începând de joi, 16 mai, după cum au anunțat meteorologii. Vremea se va îndrepta, ușor-ușor, după ce în ultima săptămână a fost destul de frig pentru această perioadă a anului.

Astăzi, vor fi valori cuprinse între 16 și 18 grade Celsius, cu o minimă de 6 grade. În nord, nord-est și sud-este cerul va fi parțial înnorat, iar în centrul țării Soarele va fi acoperit de nori pe tot parcursul zilei. Nu sunt condiții de ploi semnificative, au mai transmis specialiștii meteo.

 Temperaturi  în creștere,vremea se va îndrepta, ușor în Republica Moldova

Maxima de joi se va înregistra la Cahul – 18 grade Celsius. Vor fi 17 grade la Chișinău și câte 16 la Ștefan-Vodă, Briceni, Rîbnița, Bălți. Mâine, valorile termice continuă să crească și ajung la maxime de 18 – 20 de grade Celsius.

În România, azi, pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, temporar cu înnorări îndeosebi în sud-vest, sud şi est precum şi la munte unde izolat vor fi ploi slabe. Începând din orele serii, nebulozitatea se va accentua şi vor fi averse în general moderate cantitativ şi izolat descărcări electrice în Banat, Crişana, Oltenia şi pe arii restrânse în Transilvania şi Muntenia, iar în celelalte regiuni cerul va fi variabil.

Vremea
La munte la altitudini mari trecător vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului şi în zona montană înaltă, unde rafalele vor depăşi 70…90 km/h şi pe alocuri, cu viteze mai mici, în sud, centru şi nord-vest.

Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 24 de grade, iar cele minime între 5 şi 15 grade, mai coborâte în depresiuni. Presiunea atmosferică va fi usor variabilă în estul şi sudul ţării, iar în rest va scădea.

Vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi temporar noros, iar spre finalul intervalului va creşte probabilitatea pentru ploi slabe. Vântul va sufla în general moderat (viteze de 35…40 km/h). Temperatura maximă va fi de 19…21 de grade, iar minima se va situa în jurul valorii de 9 grade.

blank