Daca vrei sa adopti obiceiuri mai sanatoase, de ce n-ai incepe cu ceea ce bei zi de zi, dimineata: cafeaua. Stii ca este sanatoasa, iar despre beneficiile cafelei ai tot citit, dar nu poti obtine aceste beneficii decat daca ai grija la cum o prepari.
Foloseste filtre de hartie
Pe langa antioxidanti, cafeaua mai poate contine substante care – in exces – dauneaza sanatatii. Filtreaza cafeaua ca sa mai elimini din acesti compusi.
Adauga cacao
Adauga o lingurita-doua de cacao organica, neindulcita in cafea. Nu doar ca vei beneficia de pe urma antioxidantilor din cacao si vei imbunatati gustul cafelei, insa vei uita de pofta de ciocolata.
Adauga scortisoara
Scortisoara poate scadea nivelul colesterolului si al trigliceridelor, precum si nivelul glicemiei. Un praf de de scortisoara presarata in cafea nu doar ca ii adauga un plus de savoare, dar ii accentueaza si beneficiile pentru sanatate.
Uita de indulcitori si frisca
Zaharul sau indulcitorii nu aduc niciun beneficiu cafelei si nici sanatatii. Ar fi de preferat sa nu-i mai folosesti.
Nici frisca nu aduce mari plusuri cafelei, dimpotriva. Aceasta poate contine zahar, indulcitori, arome artificiale, coloranti, uleiuri vegetale, sodiu. Ti se par potrivite pentru corpul tau?
Opteaza pentru cafeaua organica
Evita expunerea la reziduurile chimice alegand o cafea organica. Specialistii spun ca plantatiile de cafea sunt stropite sistematic cu pesticide.
Ocoleste siropurile
Siropurile care pot adauga un plus la capitolul “design” aduc in cafeaua ta mult zahar, conservanti si alti aditivi. Este indicat sa le ocolesti.
Adauga putin cocos
Acizii grasi din uleiul de cocos vor adauga un plus de savoare si sanatate cafelei tale. Inlocuieste frisca din cafea cu ulei de cocos si inima si creierul iti vor multumi.