Jorge Sestini, fostul ei soț al fotomodelului brazilian Caroline Bittencourt, a fost pus sub acuzare pentru omor prin imprudență în cazul morții partenerei sale prin înec, relatează People, potrivit mediafax.

Un faimos fotomodel a murit inecată: Autoritățile din municipiul São Sebastião au făcut anunțul luni. Polițiștii au decis că Sestini se face vinovat de moartea lui Bittencourt deoarece a ignorat avertismentele de vreme rea și a decis să plece, împreună cu soția sa, într-o călătorie spre arhipelagul Ilhabela, într-o barcă cu pânze. Fostul ei soţ, principalul suspect

Un faimos fotomodel a murit inecată. Fostul ei soţ, principalul suspect

Principalul investigator al cazului, Vanderley Pagliarini, a spus că Sestini a avut un comportament neglijent. El afirmă că bărbatul nu a ținut cont de condițiile de vreme nefavorabilă și nu a oferit vestă de salvare victimei, fapt ce dovedește imprudența acțiunilor sale.

Operatorul maritim Leonardo Oliveira a confirmat afirmațiile poliției. El a susținut că l-a avertizat de mai multe ori pe Sestini în legătură cu condițiile proaste de navigare. Pe 26 aprilie, Oliveira i-a spus cuplului să fie precauți înainte de plecare, deoarece „un vânt care venea din nord-vest” era menționat în previziunile meteo. O altă avertizare, mai urgentă, a fost emisă pe 28 aprilie, ziua în care Sestini și Bitterncourt au plecat în larg.

Citeste si...  Coronavirusul a lovit Italia. Printre cei aflați în carantină se numară și români

Oliveira susține că încercat să îi contacteze pe cei doi la 15 minute după ce fotomodelul a ajuns în apă.

Vanderley Pagliarini a declarat că poliția din Sao Paulo l-au pus sub acuzare pe Jorge Sestini și că așteaptă ca acesta să se prezinte la secția de poliție. Dacă va fi găsit vinovat, Sestini va servi o pedeapsă cu închisoarea între unul și trei ani.

Caroline Bittencourt a murit pe 28 aprilie, la vârsta de 37 de ani. Inițial, s-a crezut că eforturile modelului de a-și salva câinii au jucat un rol în moartea acesteia.. Însă, ulterior, un comunicat al familiior Bittencourt și Sestini – postat pe Instagram de Isabelle, fiica lui Caroline – a afirmat că vânturile puternice le-au aruncat pe cele două animale și pe fotomodel în apă în același timp. Rudele celor doi au lăudat intervenția imediată a lui Jorge Sestini, care a sărit în ajutorul soției sale.