Statele Unite au decis să impună noi sancţiuni Iranului în urma tirurilor de rachete vizând baze militare în care se află trupe americane în Irak, a anunţat vineri secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin, relatează Reuters.

Aceste sancţiuni vizează atât sectoare ale economiei iraniene – industrie, textil, minier -, cât şi lideri iranieni implicaţi în atacurile cu rachete din Irak de la 8 ianuarie.

Iranul voia ”fără vreo îndoială” să omoare militari americani în aceste atacuri, a denunţat, la rândul său, secretarul de Stat american Mike Pompeo.

Impunerea sancţiunilor a fost anunţată de Mnuchin, la Casa Albă, într-o conferinţă de presă comună cu Pompeo, potrivit News.ro.

Tensiunile dintre Washington şii Teheran s-au amplificat după ce preşedintele american Donald Trump a retras unilateral Statele Unite din Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian încheiat de predecesorul său Barack Obama şi a reimpus sancţiuni ridicate în baza acordului şi le-a înăsprit.

Citeste si...
Sexul spontan este fierbinte! Avantajele si dezavantajele spontaneitatii

Temeri cu privire la izbucnirea unui război între Statele Unite şi Iran în Orientul Mijlociu au izbucnit săptămâna trecută, după ce Washingtonul l-a asasinat vineri într-un atac cu un avion fără pilot (dronă), la Bagdad, pe generalul iranian Qassem Soleimani, şi în urma represaliilor iraniene în Irak.

Cele două părţi par că s-au îndepărtat de marginea prăpăstiei unui război, însă Trump a ameninţat miercuri Teheranul cu noi sancţiuni Iranului.