Fata care a mobilizat poliţiştii din trei sectoare ale Capitalei după ce a sunat la Asociația Telefonul Copilului și a spus că are de gând să se sinucidă consumase alcool în combinaţie cu medicamentele prescrise de un medic. 

Fata care a mobilizat poliţiştii din trei sectoare ale Capitalei după ce a sunat la Asociația Telefonul Copilului Ea i-a povestit psihologului de la asociaţie cu care a vorbit până a fost găsită care era motivul pentru care dorea să se sinucidă – fusese victima unui abuz sexual în ultimii şase ani.

Fata mergea la psiholog, unde a povestit ce i s-a întâmplat, dar nu a fost crezută.

Minora a fost transportată cu ambulanța la spital, unde a rămas în grija medicilor. În căutarea fetei au fost implicați polițiști din 3 sectoare ale Capitalei.

„În seara de 12 septembrie, Poliția Capitalei a fost anunțată de Asociația Telefonul Copilului că la acel moment se aflau în legătură telefonică cu o minoră, care le-a spus că vrea să moară, că are motive să recurgă la un gest care să conducă la acest final. Psihologul care a interacționat cu fata a reușit să o mențină în convorbire, timp în care a anunțat și Poliția. Imediat au fost mobilizate mai multe echipe și au fost demarate verificări pentru identificarea locației în care se afla minora”, informează Poliția Capitalei.

Citeste si...  Juncker : Romania e gata sa intre in Schengen

În același timp, doi polițiști au mers chiar în call center, de unde transmiteau detalii echipelor din teren, mai ales că fata nu a dat detalii despre locul în care se află.

Astfel, a fost identificată o primă adresă și au fost obținute date cu privire la imobilul unde se putea afla minora.

„S-a ajuns la un bloc situat pe raza Sectorului 4. Au fost efectuate verificări în imobil, iar polițiștii din teren au identificat o adresă, posibil cea unde s ar fi aflat fata care a sunat la Telefonul Copilului. Au bătut cu putere în ușă, moment în care cei aflați în call center le-au confirmat că este locația corectă, pentru că pe fondul convorbirii s-au auzit bătăile în ușă. Nu a fost necesară pătrunderea în forță pentru că tânăra a deschis. Era conștientă, somnolentă și într-o stare de sănătate precară”, mai arată poliția.