Fata care a mobilizat poliţiştii din trei sectoare ale Capitalei după ce a sunat la Asociația Telefonul Copilului și a spus că are de gând să se sinucidă consumase alcool în combinaţie cu medicamentele prescrise de un medic. 

Fata care a mobilizat poliţiştii din trei sectoare ale Capitalei după ce a sunat la Asociația Telefonul Copilului Ea i-a povestit psihologului de la asociaţie cu care a vorbit până a fost găsită care era motivul pentru care dorea să se sinucidă – fusese victima unui abuz sexual în ultimii şase ani.

Fata mergea la psiholog, unde a povestit ce i s-a întâmplat, dar nu a fost crezută.

Minora a fost transportată cu ambulanța la spital, unde a rămas în grija medicilor. În căutarea fetei au fost implicați polițiști din 3 sectoare ale Capitalei.

„În seara de 12 septembrie, Poliția Capitalei a fost anunțată de Asociația Telefonul Copilului că la acel moment se aflau în legătură telefonică cu o minoră, care le-a spus că vrea să moară, că are motive să recurgă la un gest care să conducă la acest final. Psihologul care a interacționat cu fata a reușit să o mențină în convorbire, timp în care a anunțat și Poliția. Imediat au fost mobilizate mai multe echipe și au fost demarate verificări pentru identificarea locației în care se afla minora”, informează Poliția Capitalei.

În același timp, doi polițiști au mers chiar în call center, de unde transmiteau detalii echipelor din teren, mai ales că fata nu a dat detalii despre locul în care se află.

Astfel, a fost identificată o primă adresă și au fost obținute date cu privire la imobilul unde se putea afla minora.

„S-a ajuns la un bloc situat pe raza Sectorului 4. Au fost efectuate verificări în imobil, iar polițiștii din teren au identificat o adresă, posibil cea unde s ar fi aflat fata care a sunat la Telefonul Copilului. Au bătut cu putere în ușă, moment în care cei aflați în call center le-au confirmat că este locația corectă, pentru că pe fondul convorbirii s-au auzit bătăile în ușă. Nu a fost necesară pătrunderea în forță pentru că tânăra a deschis. Era conștientă, somnolentă și într-o stare de sănătate precară”, mai arată poliția.