Anthony Fauci, principalul expert în boli infecțioase din SUA, a declarat că Moș Crăciun are ”imunitate înnăscută” și nu va aduce Covid-19, relatează USA Today.

În timp ce milioane de americani s-au îmbolnăvit deja de Covid, copiii și-au făcut griji pentru că Moș Crăciun nu îi va vizita anul acesta. El este bătrân și supraponderal, cutreieră toată lumea într-o singură noapte, livrează milioane de jucării, iar la o primă vedere ar fi imun la virusul SARS-COV-2.

Epidemiologul Fauci a transmis un mesaj de liniștire pentru copiii care și-au făcut griji că Moș Crăciun nu îi va vizita anul acesta

Moș Crăciun este scutit de la asta, pentru Moș Crăcium, dintre toate calitățile, are o bună imunitate înnăscută. Moș Crăciun nu va răspândi nicio infecție nimănui”, a spus Fauci pentru USA Today săptămâna aceasta.

Consilierul Casei Albe în criza COVID-19, Anthony Fauci, a declarat, joi, că vaccinul anti-COVID va apărea în curând, dar nu va fi suficient pentru a eradica boala.

Expertul în boli infecțioase a vorbit în cadrul unui webinar organizat de think tank-ul Chatham House și a respins ideea că oamenii pot deveni mai delăsători, după anunțul privind vaccinul anticoronavirus.

O nouă strategie de comunicare
„Avem nevoie de o nouă cale de comunicare, pe care oamenii să o înțeleagă”, a declarat dr. David Heymann, care a condus echipa OMS în timpul epidemiei SARS din 2002-2003.

„Societatea nu înțelege totul despre vaccinuri… inclusiv faptul că boala poate deveni, chiar și cu vaccinuri, endemică”.

„După cum spune David, chiar dacă temperăm virusul, acesta nu va fi eradicat”, a spus Fauci, vizavi de comentariile lui Heymann.

„Nu cred că vom eradica virusul. Cred că avem nevoie de un plan pentru a-l controla cazurile cronice. E posibil să devină endemic, un lucru de care trebuie să ne ferim și atâta tot”, a completat Fauci.

„Cu siguranță că nu va mai fi o pandemie, deoarece vaccinurile vor întoarce lucrurile”, a spus doctorul șef de la Casa Albă.


Citeste si...
Zeci de cetățeni români, infectați cu COVID, au fugit din carantină, din Italia, și au revenit în țară. Poliția italiană îi caută