Fauci le transmite copiilor
Featured, International

Fauci le transmite copiilor din intreaga lume că Moș Crăciun nu va împrăștia COVID

Anthony Fauci, principalul expert în boli infecțioase din SUA, a declarat că Moș Crăciun are ”imunitate înnăscută” și nu va aduce Covid-19, relatează USA Today.

În timp ce milioane de americani s-au îmbolnăvit deja de Covid, copiii și-au făcut griji pentru că Moș Crăciun nu îi va vizita anul acesta. El este bătrân și supraponderal, cutreieră toată lumea într-o singură noapte, livrează milioane de jucării, iar la o primă vedere ar fi imun la virusul SARS-COV-2.

Epidemiologul Fauci a transmis un mesaj de liniștire pentru copiii care și-au făcut griji că Moș Crăciun nu îi va vizita anul acesta

Moș Crăciun este scutit de la asta, pentru Moș Crăcium, dintre toate calitățile, are o bună imunitate înnăscută. Moș Crăciun nu va răspândi nicio infecție nimănui”, a spus Fauci pentru USA Today săptămâna aceasta.

Consilierul Casei Albe în criza COVID-19, Anthony Fauci, a declarat, joi, că vaccinul anti-COVID va apărea în curând, dar nu va fi suficient pentru a eradica boala.

Expertul în boli infecțioase a vorbit în cadrul unui webinar organizat de think tank-ul Chatham House și a respins ideea că oamenii pot deveni mai delăsători, după anunțul privind vaccinul anticoronavirus.

O nouă strategie de comunicare
„Avem nevoie de o nouă cale de comunicare, pe care oamenii să o înțeleagă”, a declarat dr. David Heymann, care a condus echipa OMS în timpul epidemiei SARS din 2002-2003.

„Societatea nu înțelege totul despre vaccinuri… inclusiv faptul că boala poate deveni, chiar și cu vaccinuri, endemică”.

„După cum spune David, chiar dacă temperăm virusul, acesta nu va fi eradicat”, a spus Fauci, vizavi de comentariile lui Heymann.

„Nu cred că vom eradica virusul. Cred că avem nevoie de un plan pentru a-l controla cazurile cronice. E posibil să devină endemic, un lucru de care trebuie să ne ferim și atâta tot”, a completat Fauci.

„Cu siguranță că nu va mai fi o pandemie, deoarece vaccinurile vor întoarce lucrurile”, a spus doctorul șef de la Casa Albă.