Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, vineri după-masă, că nu va participa la consultările inițiate de Klaus Iohannis cu privire la referendumul din 26 mai.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, vineri după-masă, că formațiunea pe care o conduce nu va participa la consultările inițiate de Klaus Iohannis cu privire la referendumul pe justiție, informează Realitatea TV.

Și liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că nu se duce la Cotroceni, la consultările convocate de preşedintele Iohannis pentru joia şi vinerea viitoare.

„ALDE nu va onora invitația la consultări lansată azi de președintele Klaus Iohannis. În general, dl Iohannis nu e interesat de consultări reale, ci doar de simularea lor. Nu vrea dialog autentic, vrea doar să țină predici de pe scările Cotrocenilor; nu are niciodată îndoieli și nu dorește să asculte părerea altora.

Nu acceptăm să dezbatem teme de Justiție, atât timp cât dl Iohannis refuză să comenteze o problemă de maximă gravitate pentru aceasta. Una extrem de concretă și de actuală, precum prezența în fruntea Parchetului General a unui executant jalnic al dispozițiilor regimului comunisto-securist.

Citeste si...  Orban face mișto de propunerea TVR cu dezbaterea: Mai au puțin și-l invită pe Dragnea la Teleenciclopedia

Poziția noastră e fermă, iar dl Iohannis o cunoaște: dl. Augustin Lazăr trebuie să plece din funcție și trebuie să o facă neîntârziat. Orice minut în funcție constituie o palmă nemeritată pe obrazul celor care au avut curajul de a înfrunta fățiș regimul comunist în anii de tristă amintire.

Atât timp cât dl. Iohannis va tăcea pe această temă îl vom considera nu dezinteresat de subiect, ci complice al foștilor torționari.

Iar sub umbrela acestei complicități, partidul nostru nu are ce discuta cu președintele în problematica Justiției”, a transmis Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

„Eu sigur nu merg, dar se va duce cineva de la PSD. Nu mă duc pentru că nu-mi place personajul. În ceea ce priveşte temele referendumului, sunt total de acord”, a declarat Dragnea, la Călărași, în timpul unei vizite de lucru la o staţie de irigaţii.Dragnea a ezitat să spună dacă PSD își va îndemna votanții să meargă la referendumul pe justiție.