Nu ştiu ce să zic despre candidatura Vioricăi Dăncilă la prezidenţiale. O avea şi dumneaei niscai neîmpliniri în munca de partid şi vrea, musai, să se sinucidă politic.

Partidul îi cere să candideze la prezidenţiale lui Vioric Dăncilă ok, dar dacă o parte din partid i-o va cere, pentru ca, ulterior, înfrântă fiind, să o alunge din fruntea de preşedinte PSD,iar cealaltă parte, dintr-un orgoliu politic nemăsurat. De ce ar accepta să se înscrie într-o cursă fără sorţi de izbândă.  

Care să fie, atunci, explicaţia unui demers ale cărui consecinţe se vor întoarce, cu siguranţă, împotriva sa şi a eventualei reformări a partidului?! Doar aceea că există cutuma potrivit căreia preşedintele formaţiunii trebuie să candideze la preşedinţie?!

A aflat – înţelegându-şi viitorul post-eşec -, ca urmare a studiului aplicat al sorţii tuturor preşedinţilor PSD, care s-au ratat, ratând şefia statului, ce-l aşteaptă pe învins?! Ce s-a ales de Năstase, de Geoană, de Ponta, perdanţi, cu toţii, în aceleaşi condiţii? De ce ar trebui ca şi Dăncilă să urmeze acelaşi drum al pierzaniei politice?

E posibil ca, măcar unii dintre cei care o îndeamnă să facă acest pas, să încerce să scape, astfel, de „damnată”?!

Altfel, nu pot pricepe în ce fel cred aceştia că Dăncilă, cu toată transformarea ei din epoca „după-Dragnea”, l-ar putea învinge pe Iohannis la prezidenţiale.

Şi de ce ar trebui actualul premier să renunţe la guvern şi partid, numai şi numai ca să bifeze un eşec lamentabil? Spre a ne arăta nouă că „Vio e bărbată” şi că nu se teme de confruntări? Să vadă naţia că ea nu e „un om laş” şi că, ce să vezi, va candida, dacă partidul i-o va cere?

OK, dar dacă o parte din partid i-o va cere, pentru ca, ulterior, înfrântă fiind, să o alunge din fruntea PSD, iar cealaltă parte, dintr-un orgoliu politic nemăsurat şi, în acest caz, nejustificat?

 

Citeste si...  Partidul lui Băsescu, reclamat la Parchetul General!

Gândesc unii să scape, în acest fel, atât de Dăncilă, cât şi de Firea – edilul Capitalei  fiind, orice s-ar spune, un actor cotat cu mai multe şanse pentru accederea în turul doi al prezidenţialelor -, aceasta din urmă scoasă din cursă de candidatura premierului?

Gabriela Firea are, totuşi, mult mai multă îndreptăţire spre a deveni prezidenţiabila Kiseleff-ului pentru Cotroceni. Doar că prea puţini social-democraţi/colegi de partid înteleg acest lucru sau se fac că nu înţeleg. 

Ceea ce vreau să spun este că, împingând-o pe Dăncilă într-o cursă fără şanse, toată lumea va avea de câştigat, mai puţin Dăncilă şi PSD, şi anume: cei care resping ideea aplicării unei social-democraţii de inspiraţie europeană, în Kiseleff, cei care vor s-o descăpăţâneze pe preopinentă, toţi contracandidaţii ei la Cotroceni.

Încep să cred că, totuşi, ceva e putred în Danemarca, intersecţie cu „Ţara lui Dragnea”…