Cu siguranță numele Viessmann nu îți este străin. Cu o istorie de peste 100 de ani, Viessmann este la ora actuală unul din cei mai mari și cei mai apreciați producători de sisteme de încălzire, refrigerare și industriale din lume.

Povestea acestei companii are un început molcom. În anul 1917, în orașul german Hof, Johann Viessmann, un producător orecare de cazane de oțel, și-a deschis un mic atelier. Încă de la început putem spune că lucrurile nu au mers tocmai rău, dar a durat totuși douăzeci de ani până când compania s-a dezvoltat suficient încât să merite relocarea operațiunilor în altă parte.

Astfel, abia înainte de cel de-al doilea război mondial Johann Viessmann a mutat operațiunile în Allendorf, iar după război a renunțat la conducere și a lăsat responsabilitatea companiei în mâinile fiului său, Hans.

Ca în povestea oricărei alte firme de succes, și în istoria companiei Viessmann au existat momente de cumpănă. Unul din ele este trecerea de la cărbuni la petrol la nivel industrial de către întreaga omenire, moment în care s-ar fi părut că popularitatea cazanelor Viessmann va scădea, dar nu a fost așa. De asemenea, la fel putem spune și despre criza de energie din anii 1970, moment care ar fi putut fi unul critic, dar pe care Viessmann l-a depășit într-un mod elegant axându-se pe producția de sisteme de înmagazinare a energiei solare sau pompe solare.

După căderea zidului Berlinului, în anii 1990, Viessmann a construit o nouă fabrică specializată în producția cazanelor de perete, tot în Allendorf, oraș care, de-a lungul timpul, a început să joace un rol din ce în ce mai important în dezvoltarea acestei companii.

În mileniul trei, pentru activitatea sa, Viessmann a obținut de trei ori premiul Sustenabilitate Germană, dar și alte diplome care îi reconfirmă succesul în piață și standardele înalte după care lucrează.

Ce fel de sisteme produce compania Viessmann?

Așa cum am menționat și în introducere, Viessmann este o companie care și-a început activitatea producând cazane din oțel. Cu timpul și-a perfecționat produsele și acum, în portofoliul său, doritorii găsesc trei tipuri de cazane: cazane care funcționează pe bază de gaz, cazane care funcționează pe bază de lichid și cazane care funcționează pe bază de biomasă.

Și la ora actuală, în Germania, există aproximativ 20 de milioane de instalații de încălzire. Din toate acestea, aproximativ 65% funcționează pe bază de gaz și 30% pe bază de lichid. De aceea, sistemele de încălzire pe bază de gaz sau de lichid încă sunt foarte populare. Dar pe lângă toate acestea, Viessmann mai fabrică și cazane care funcționează pe bază de biomasă, un combustibil sustenabil, care este produs în proporție de 70% din materii prime regenerabile.

Tot din portofoliul Viessmann mai fac parte și sisteme de încălzire și refrigerare sau sisteme industriale. Sistemele de încălzire sunt gândite în așa fel încât să îndeplinească nevoile unei mari varietăți de consumatori, atât casnici cât și industriali.

Nu putem compara nevoia de energie a unui consumator casnic cu cea a unui consumator industrial și din acest motiv Viessmann nu produce un singur tip de sistem, ci mai multe, fiecare cu un mod propriu de funcționare.

În ceea ce privește sistemele de refrigerare, întâlnim în oferta Viessmann Sisteme inovatoare, de tipul agregatelor de răcire, camerelor de răcire cu temperatură colorată și vitrinelor de refrigerare cu răcire centrală. Toate acestea sunt fabricate în fabrici din Germania și Finlanda, două țări specializate în producerea unor astfel de bunuri.

Când vorbim de sisteme industriale produse de Viessmann, ne referim la sisteme menite să distribuie aburul, aerul rece sau aerul cald economic și uniform, de o înaltă calitate și cu multiple aplicații. Tot la acest capitol, mai putem vorbi despre gama de servicii Viessmann axate pe proiectare, punere în funcțiune și depanare, care completează deja vasta ofertă a acestui producător celebru.

În concluzie, Viessmann oferă soluții viabile la multe din problemele legate de încălzire sau răcire pe care le au atât utilizatorii casnici, cât și cei industriali din întreaga lume. De aceea, a ajuns astăzi să se bucure de recunoaștere de care are parte.