IT&C

Versatilitatea prizei modulare – Tot ce trebuie să știți înainte de instalare

Dacă vă numărați printre persoanele care doresc să-și renoveze casa și vreți să îi instalați noi aparate ce vă vor face viața mai ușoară, atunci aflați că acest articol vă este dedicat. În rândurile ce urmează ne propunem să vă ajutăm pe această cale. Vrem să vă vorbim despre priza modulară și avantajele pe care le aduce ea unei locuințe moderne. Veți afla ce fel de cabluri și module puteți conecta la ea, din ce rame estetice puteți alege dar și care este funcția smart de care dispune, pentru economisirea curentului. Astfel, la final, cu siguranță veți face cea mai bună alegere pentru locuința dumneavoastră. Să începem!

O priză modulară se diferențiază de un întrerupător obișnuit prin prezența mai multor module. Ce sunt modulele? Modulele sunt spațiile care permit conectarea prin cablu sau adaptor a diverselor dispozitive de prin casă. O astfel de priză inteligentă permite instalarea de până la șase module, iar dumneavoastră aveți posibilitatea de a alege dintre următoarele: prize obișnuite de curent, adaptoare USB și VGA sau cabluri audio. În funcție de nevoile familiei, puteți opta pentru una sau mai multe variante disponibile, instalate pe o priză cu module ce vă va face viața mai ușoară. Însă, înainte de toate, trebuie să luați în considerare și faptul că o astfel de priză trebuie conectată la un întrerupător tip cap scară. Vă întrebați ce face acest întrerupător? Ei bine, cel de tip cap scară funcționează drept sursă principală de curent, ce va permite apoi tuturor modulelor instalate să funcționeze fără probleme. Fiecare modul în parte își ia energia electrică de la acest întrerupător și astfel, vă ajută pe dumneavoastră și cei dragi să vă bucurați de versatilitatea promisă. În continuare, vă vom spune cum funcționează fiecare tip de conectare în parte, în speranța de a vă convinge de utilitatea prizei.

  • Cum funcționează modulele?

După cum vă spuneam și mai sus, principalele module pentru care familiile folosesc o astfel de priză sunt cele de tip USB, VGA, cablurile audio sau pentru curentul obișnuit. În continuare veți afla cum funcționează fiecare și veți vedea dacă alegerea finală vi se potrivește sau nu.

  • Module pentru curent: arată ca o priză obișnuită și permit conectarea mai multor cabluri, în funcție de nevoie. Dacă vă doriți o priză cu mai multe module de curent, aflați că veți putea conecta atât cablul de la laptop, cât și pe cel de la televizor sau încărcătorul telefonului, de exemplu, toate într-un singur loc. Cu cât aveți mai multe module instalate, cu atât veți dispune de mai multă versatilitate. Vă veți putea încărca toate dispozitivele în același timp, fără prea multe bătăi de cap.
  • Module de tip USB: sunt alegerea perfectă dacă vă doriți să vă încărcați smartphone-ul, tableta sau laptopul, fără să mai folosiți adaptorul clasic. Dacă la modulul precendet ați fi avut nevoie de întregul încărcător, alături de adaptor, pentru a transmite curentul de la priză la dispozitiv, în cazul modulului USB această nevoie dispare. Tot ce trebuie să faceți este să conectați USB-ul la priză și apoi în device-ul ales și gata, nu vă mai încurcați în adaptoare și cabluri nefolositoare.
  • Module de tip VGA: această prescurtare vine de la englezescul „Video Graphics Array”. Acest modul permite conectarea monitorului și redarea imaginii pe acesta din calculator. Deși cablurile VGA sunt mai puțin performante decât cele HDMI, ele reușesc să transmită o imagine îndeajuns de clară încât să le puteți folosi la activitățile de zi cu zi. Doar puneți VGA-ul în priză și aprindeți apoi monitorul, pentru rezultatul promis.
  • Module audio: acestea permit conectarea unui sistem audio sau a unor căști la priză. Dacă vă doriți să dispuneți de o conexiune sigură și fără interferențe, atunci conectarea prin cablu audio este cea mai bună variantă. Veți putea asculta muzică în liniște, după bunul plac, oricând doriți.
Citește și  John McAfee anunță ”primul telefon cu adevărat sigur din lume”

Iar acum că ați aflat cum funcționează fiecare modul în parte, vrem să vă vorbim și despre funcția smart cu care vin prizele modulare. Pe piața din domeniu, aveți posibilitatea de a cumpăra o astfel de priză ce dispune și de buton de on/off. Această funcție smart face ca modulele active să primească energia necesară, pe când cele inactive să rămână idle. Astfel, veți reuși să faceți economii la factura de curent din fiecare lună prin pornirea modulelor care vă sunt strict necesare în momentul respectiv. Tare, nu?

Și nu în ultimul rând, înainte de încheiere mai avem să vă prezentăm un aspect și anume, cel estetic. Dacă vă doriți ca locuința dumneavoastră să aibă un design interior cât mai complet, atunci aflați că puteți alege și ramele potrivite pentru priza în cauză. Puteți opta pentru următoarele materiale: plastic, lemn, metal sau sticlă. În funcție de bugetul alocat acestei achiziții dar și de look-ul final pe care vi-l doriți, optați pentru materialul preferat și veți vedea cum casa dumneavoastră va prinde personalitate.

Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos și că acum v-ați convins de versatilitatea unei prize modulare. Pentru și mai multe sfaturi, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim happy shopping!

blank