Există mai multe tipuri diferite de companii, de exemplu companii financiare, companii de afaceri, precum și organizații non-profit, dar dacă ești un investitor sau o persoană care caută un loc de muncă, este important să știi dacă compania este una legitimă și înregistrată. Există numeroase companii care sunt lansate zilnic și există un număr egal de companii care practic dispar peste noapte, luând cu ei banii investitorilor, precum și banii care li se cuveneau angajaților. Iată câteva semne clare pentru a ști dacă este o companie legitimă sau nu.

Modalități de a verifica dacă o companie este autentică

1. Efectuează o căutare Google

Când ai dubii cu privire la orice, primul lucru pe care îl face aproape toată lumea este pur și simplu să navigați pe google.com. Parcurgerea recenziei clienților, precum și a paginilor de feedback îți poate oferi o mulțime de informații dacă compania este una de încredere sau nu. La vizualizarea feedback-ului, dacă observi că aproape toate recenziile sunt negative, știi că compania nu este una legitimă și de încredere. Când citești despre companie, nu treci la concluzia că compania nu este legitimă dacă nu are o prezență puternică în lumea online. Există unele companii bune acolo, cărora nu le place să suporte cheltuieli suplimentare de administrare zilnică a unui site web sau a unei pagini web; pur și simplu actualizează informațiile după cum și când este necesar.

2. Verifică site-ul web al companiei

În această epocă modernă este extrem de ușor să dobândești un nume de domeniu, o pagină web și o adresă de e-mail. Una dintre cele mai simple modalități de a ști dacă o companie este legitimă sau nu, este prin verificarea detaliilor de contact care au fost furnizate pe pagina web a companiei. Este obligatoriu să verifici informațiile de contact offline, cum ar fi numerele de telefon furnizate, precum și adresa care a fost dată. Dacă nu există nicio modalitate de a contacta compania offline, este foarte probabil ca aceasta să fie un steag roșu.

3. Caută pagina legală a companiei

Nu există nicio companie legitimă care să nu aibă propria pagină web de legalitate. Dacă după ce navighezi prin web, poți găsi pagina web legală a companiei, atunci este obligatoriu să vizualizați cu atenție toți Termenii și condițiile pentru a afla dacă există găuri de buclă sau clauze care par suspecte. De foarte multe ori oamenilor nu le place să citească atâția termeni și condiții și să ajungă la o remediere mai târziu. Pentru a evita ulterior orice complicații legale, este mai bine să te familiarizezi cu toate clauzele.

4. Verifică modalitățile de plată sigure

Acesta este unul dintre cei mai importanți factori pentru a determina dacă o companie este sau nu un pavilion roșu. În calitate de investitor care caută parteneri, sau persoană care caută un loc de muncă, este vital să verifici dacă există modalități sigure de plată disponibile. Iată câteva nume pe care ar trebui să le urmărești – Pay Pal, Authorize.Net, Google Checkout. Este posibil ca compania să accepte niște bani prin moduri de plată nesigure, cum ar fi numerar sau cec pe hârtie, totuși, dacă este cu adevărat o companie legitimă, atunci va exista un mod sigur de plată.

5. Cere la  Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC)

Există numeroase companii care oferă numere de telefon și adrese false. Doar pentru că există un număr de telefon și o adresă date pe pagina web a companiei, nu presupunem că este legitimă. Pentru a verifica informațiile, tot ce trebuie să faceți este să contactezi ONRC pentru a te asigura că compania există într-adevăr. În plus, poți obține informații despre companie de pe site-urile web ale autorităților, administrate de guverne. Aceste site-uri web ale autorității oferă informații neprețuite despre companiile înregistrate.

În situația în care ești un investitor în căutarea unor noi parteneri de afaceri, ai nevoie de a afla rapid dacă un partener sau o companie este legitimă. Această verificare se poate face prin intermediul Termene.ro, acolo unde poți căuta firmele din România după CUI.

6. Vizitarea adresei

Una dintre cele mai fiabile modalități de a ști dacă o companie este legitimă sau nu, este pur și simplu vizitând adresa care a fost dată pe site. Dacă nu puteți găsi compania după o mulțime de căutări, atunci în mod firesc compania nu este una legitimă, cu toate acestea, dacă o găsiți, ar trebui să intrați și să aruncați o privire în jur. Vizitarea locului oferă o oportunitate unică de a interacționa cu conducerea, precum și cu angajații companiei, fără a vizita fizic adresa, este foarte dificil să se evalueze cum este compania sau cum este atmosfera de lucru. Altfel, companiile distribuie deseori distribuitori și chiar broșuri pentru clienții potențiali și persoanele care caută un loc de muncă.

Acestea sunt câteva dintre modalitățile ușoare de a afla dacă o companie este legitimă sau nu. Există nenumărați oameni nevinovați și de încredere care au fost luați la plimbare, dar au fost înșelați din banii lor. Dacă vă alocați timp pentru a vă asigura că compania este înregistrată și legitimă, atunci acest lucru vă poate salva o mulțime de probleme în viitor.