Pandemia de coronavirus a influențat parcursul a nenumarate business-uri mici si mijlocii. Desfasurarea activitatii de acasa, instaurarea starii de urgenta si totalitatea masurilor de protectie si distantare au facut ca multe firme sa isi restranga activitatea.

Cu toate acestea, Vascar, companie cu o experienta indelungata in industria carnii si notorietate mare in plan regional si national, a continuat investitiile.

„Suntem o companie care investeste permanent, in fiecare an ne-am propus un anumit buget, mai mic sau mai mare, in functie de contextul de piata si de directia in care ne indreptam, pe termen mediu si lung. In 2019, am demarat un proiect de dezvoltare, am construit o noua sectie de productie in cadrul fabricii, aceasta investitie finalizandu-se in luna iulie a anului trecut, cu faza de implementare si probe tehnologice. Este vorba despre o linie de semipreparate carne tocata, mici, chiftele, parjoale moldovenești, perișoare – produse unice pe piata din Romania. Investitia s-a ridicat la 1 milion de euro, in care intra atat echipamentele, cat si partea de infrastructura”, a explicat Directorul General, Vlad Ciuburciu.

Perioada starii de urgenta a reprezentat o oportunitate pentru compania cu sediul in Vaslui de a-si gandi strategia de viitor. „In acea perioada, am avut timp sa ne gandim si sa analizam directiile in care dorim sa investim. Comportamentul consumatorilor s-a schimbat din cauza pandemiei de coronavirus si inca nu a reintrat in tiparele pe care le cunosteam din anii trecuti. Din acest motiv, asteptam ca lucrurile sa reintre in normal, sa isi revina economia. Trebuie sa analizam cu foarte mare atentie veniturile clientilor, intrucat acestia au devenit mult mai sceptici cu privire la cheltuieli. Astfel, exista aceasta incertitudine”, spune Ciuburciu (Vascar).

Citeste si...
Airsoft, un altfel de sport in natura
Ciuburciu

Cu toate acestea, Directorul General a explicat ca Vascar are planuri de extindere. „In prezent, avem 21 de magazine proprii in regiunea Moldovei, nu am inchis niciunul din cauza contextului sanitar si economic, ba chiar intentionam sa deschidem inca 5, tot in judetele din jurul Vasluiului, unde este sediul nostru principal. Preferam aceasta abordare, intrucat este mult mai usor sa controlam si sa administram activitatile, atat din punctul de vedere al logisticii, cat si al mentenantei. Preferam sa ramanem in judetele din jurul Moldovei, intrucat Departamentul care se ocupa de retail propriu este localizat in Vaslui si, oricum, in aceasta regiune notorietatea noastra este foarte mare, clientii ne cunosc foarte bine”, a explicat Directorul Vascar.