Unicef
Actualitate

Unicef face bilanțul copiilor uciși în Gaza. Consecințele dramatice războiului

Unicef a făcut bilențul victimelor copii din Fâșia Gaza, din războiul dintre Israel și organizația teroristă Hamas. Numărul morților este de câteva sute pe zi, susțin oficialii organizației, mult peste cel înregistrat în alte zone de conflict.

Unicef a făcut bilanțul copiilor care au murit în Fâșia Gaza, victime ale războiului dintre Israel și organizația teroristă Hamas. Conform estimărilor furnizate de oficialii agenției, peste 420 de copii mor sau sunt răniți în conflict. Israelul îşi continuă bombardamentele intense asupra teritoriului palestinian, împotriva teroriștilor, însă acest lucru are consecințe asupra civililor.

Catherine Russell, directorul executiv al Unicef, a vorbit în cadrul unei întruniri de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU. Ea le-a transmis diplomaților prezenți la reuniune că numărul de copii ucişi ar trebui să îi tulbure pe fiecare dintre ei.

Poziția Unicef este în consens cu cea a comisarului general al ONU pentru refugiați palestinieni. Philippe Lazzarini, a declarat că tragedia umană din Gaza „este de nesuportat”. Potrivit datelor sale 3.200 de copii au fost ucişi în Gaza în numai trei sapătămâni. Acest număr depășește numărul de copii ucişi anual în toate zonele de conflict din lume, începând din 2019.

Ministerul Sănătăţii al organizației teroriste Hamas a anunțat că 8.306 persoane au fost ucise în Fâşia Gaza de la începutul războiului. Într-un bilanț anterior, reprezentanții organizației teroriste anunțau un număr de 8.005 morţi. Hamas susține că 3.457 de copii şi 2.136 de femei au murit începând din 7 octombrie, data în care teroriștii săi au lansat un atac sângeros în Israel. Dataele Hamas sunt cele preluate și de Unicef. Atacul sângeros din 7 octombrie, a fost motivul pentru care Israelul a declarat război organizației teroriste care operează din Gaza.

Unicef

Unicef anunță bilanțul copiilor victime în Gaza

În cadrul ONU există mari divergențe în legătură cu războiul din Gaza. La fel ca de multe ori în trecut, organizația își demonstrează, încă o dată limitele. Membrii structurii care ar trebui să garanteze rezolvarea pașnică a conflictelor este împărțită, în funcție de interesele diferitelor state. Aceeași atitudine se întrevede și în celelalte structuri ale sale, precum Unicef.

Consiliul de Securitate al ONU nu a reușit să adopte o serie de rezoluții din cauza lipsei de consens. Deciziile organizației sunt, în cele mai multe cazuri, ineficiente, și departe de a reprezenta o soluție în favoarea păcii. Așa s-a întâmplat în cazul războiului declanșat de Rusia în Ucraina și, mai nou, în cazul conflictului din Israel.

Ambasadorul israelian la ONU, Gilad Erdan, a anunțat că va purta o stea galbenă. Oficialul de la Ierusalim a spus că va face acest lucru până când Consiliul de Securitate al ONU va condamna „atrocitățile Hamas” și va cere „eliberarea imediată” a ostaticilor. Steaua galbenă a lui David a fost semnul obligatoriu instituit de naziști. Evreiii erau obligați să poarte acest semn pentru a fi diferențiați de restul populației. Astăzi, fixarea stelei este văzută ca o modalitate de a evoca Holocaustul.

blank