Cultura

“Un nou început” marcat printr-un nou volum de poezii de Gheorghe Amza

Fostul decan al Facultății de Inginerie și Managementul Sistemelor  Tehnologice, Gheorghe Amza a lansat săptămâna trecută, la librăria Mihai Eminescu,  un nou volum de poezii intitulat: Un nou început”. Aceasta este a treia carte după ce în 2016 a lansat “Zbor frânt” și în 2017 – “Libertate ucisă”.
blank
Poeziile inspirate din viața sa au fost izvorâte din propriile gânduri, frământări și experiențe de viață. Acest al treilea volum de poezii, așa cum îi spune și titlul este un nou început pentru autor, care a trecut printr-un moment extrem de greu al vieții sale, când a fost lipsit de libertate. Versurile abordează trei direcții principale: poezia despre iubire, poezia despre situația socială și imaginea sumbră a României de azi  și poezia emanată dintr-o filozofie a experienței de viață.
blank
Nu trebuie să te consideri niciodată învins chiar dacă ești distrus aproape total”
 
Gheorghe Amza a afirmat de fiecare dată că poezia a fost arma cu care a reușit să aibă parte de un nou început și să simtă că trăiește din nou. “Am lansat volumul “Un nou început pentru că aproape fiecare dintre noi are momente în viață când trebuie s-o ia cu totul de la capăt, când se simte distrus din toate punctele de vedere, mai ales în urma unei încercări grele prin care a trecut și i-a fost distrusă viața: cariera profesională i-a fost terminată, familia i-a fost dezbinată, structura morală i-a fost serios zdruncinată și numele i-a fost terfelit prin gunoiul societății. Și totuși, nu trebuie să te consideri niciodată învins chiar dacă ești distrus aproape total și toți cei din jurul tău te consideră un om terminat. Trebuie să ai puterea s-o iei de la capăt într-un nou început învingându-te pe tine în primul rând. Oricât de greu ți-ar fi ai toate cunoștințele s-o iei de la capăt, să începi o nouă viață, fără să aștepți ajutorul nimănui, pentru că doar tu singur te poți ajuta, pentru că doar tu singur îți înțelegi trecutul, îți poți analiza greșelile, poți ierta și te poți ierta, pentru că doar un nou început te poate salva ridicându-te din noroiul sau mlaștina în care ai fost aruncat. Am scris această carte și pentru că-mi doresc pentru țara mea, pentru poporul meu atât de încercat, un nou început, așa cum a făcut-o de fiecare dată când a trecut prin grele încercări și a găsit tăria morală de a le învinge și de a se ridica din nou, pentru că vreau să fie din nou un exemplu grăitor pentru toți fii săi de pretutindeni prin ridicarea sa acolo unde ii este locul. Vreau ca acest volum să fie o armă de apărare contra bestiilor fără chip ce stau în spatele trădătorilor de țară, vânzătorilor de neam și delatorilor care împroșcă doar ură, răzbunare și dezbinare. Vreau să le spun acestor nemernici că sunt efemeri, că vor ajunge gunoiul istoriei acestui neam de unde nu se vor putea ridica niciodată”, a mărturisit Gheorghe Amza.
 
Evenimentul de lansare a cărții a avut loc în prezența unui public numeros, iar artistul Andrei Păunescu a fost cel care a încântat audiența cu muzică de calitate.
blank
blank
blank