Cultura

Publicul are ocazia de a experimenta cu stilul Bauhaus prin 2 ateliere gratuite organizate de Elite Art!

Introduction to 3D Perspectives: Structure and Restructure | 29, 30 septembrie și 1 octombrie

Introduction to Bauhaus: A Study on Illustration | 6, 7, 8 octombrie

Elite Art Club UNESCO, organizează în perioada 29 septembrie – 8 octombrie 2022 o serie de ateliere de creație concentrate în jurul curentului artistic Bauhaus, parte a proiectului cofinanțat de Asociația Fondului Cultural Național (AFCN), intitulat Bauhaus – Form and Reform.

Primul workshop, intitulat Introduction to 3D Perspectives: Structure and Restructure, susținut de artistul Ștefan Crețu, se va desfășura în zilele de 29, 30 septembrie și 1 octombrie, în incinta Elite Art Gallery, și are ca scop simplificare a imaginii arhitecturale specifice mișcării artistice Bauhaus prin tehnica colaj-basorelief.

Al doilea workshop, intitulat Introduction to Bauhaus: A Study on Illustration, susținut de artistul Mircea Pop, se va desfășura în zilele de 6, 7, 8 octombrie, tot în cadrul Elite Art Gallery, și vizează o introducere în ilustrația de tip Bauhaus, unde participanții vor experimenta cu diferite tehnici și stiluri grafice, într-un cadru liber și informal.

Proiectul, intitulat Bauhaus – Form and Reform, are ca obiectiv principal expunerea publicului român la un set de noțiuni de bază despre această mișcare astfel încât să putem facilita integrarea în noua inițiativă interdisciplinară propusă de Uniunii Europeană intitulată “The New European Bauhaus”, care prezintă o nouă abordare a arhitecturii și structurării vieții urbane, care va avea un impact direct asupra orașelor și asupra vieții cetățenilor.

Aceesul este gratuit pentru participarea la workshop-urile din cadrul proiectului Bauhaus – Form and Reform, iar înscrierile se pot realiza completând formularul online, valabil pe site-ul https://eliteart.org/bauhaus-form-and-reform/. Programul este afișat pe website. Locurile vor fi distribuite în ordinea înscrierilor.

Elite Art Club UNESCO are ca scop promovarea principiilor fundamentale UNESCO prin organizarea unor proiecte culturale complexe care răspund la exigențele societății civile naționale și contribuie la dezvoltarea României din punct de vedere cultural și educațional.

Proiect realizat în parteneriat cu Centrul de Excelență în Studiul Imaginii și Asociația Rhablliage.

blank