Promo

Uita de insolventa si alege finantare prin factoring cu Omnicredit

Atunci cand esti pus in situatia de a-ti salva afacerea de la un esec, iei in calcul toate variantele posibile numai pentru a iesi la suprafata si a nu pierde teren in fata concurentilor. Asa se face ca, la Omnicredit, poti obtine finantari prin factoring. Despre toate aceste posibilitati, despre problemele cu care te poti confrunta si, implicit, despre ceea ce inseamna, de fapt, finantari prin factoring, vom discuta chiar in randurile urmatoare.

Factoringul este tactica prin care o societate vinde creantele sale unui organism specializat, al carui rol este de a plati rapid datoriile sale si se recurge la astfel de situatii tocmai pentru a lupta cat se poate de inteligent impotriva riscului de insolvabilitate a clientilor care solicita serviciile sau produsele unei firme, moment in care persoana pentru care se face acest lucru devine responsabil de recuperarea si colectarea finantelor firmei respective, cont propriu, atunci cand facturile sunt scadente.

Cei care aleg sa faca finantari prin factoring desfasoara, desigur, o analiza financiara a conturilor companiei care va deveni clientul lor, dar se vor stradui mai presus de toate sa studieze solvabilitatea debitorilor desemnati, adica a clientilor care achizitioneaza produse sau servicii de la firma pentru care vor face aceste finantari prin factoring, analizand in acelasi timp si claritatea, dar si securitatea a procesului de factoring, insemnand existenta conditiilor de returnare a bunurilor sau chiar posibila disputa a datoriilor, existenta activelor care le-ar putea reduce garantia.

Daca este cazul, cel care face finantari prin factoring, poate conditiona interventia sa de a stabili un contract de asigurare care ii va garanta castigul in fata clientului impotriva eventualelor neplati, lucru care se intampla si la Omnicredit. Fie cel care face factoring poate decide sa finanteze numai anumiti clienti, fie poate solicita constituirea unei sume de bani sub forma de garantie mult mai mare, aspect de care se tine cont si la Omnicredit.

Majoritatea contractelor semnate cu o companie de factoring prevad ca societatea trebuie sa le atribuie toate creantele sale comerciale. In practica, acest lucru nu inseamna ca societatea este obligata sa solicite finantarea tuturor creantelor sale, dar implica faptul ca nu poate face apel la doua entitati care fac finantari prin factoring diferiti, cu exceptia cazului in care acest lucru este prevazut in mod explicit in contract sau prin modificare. Remuneratia acestei parti include intotdeauna o suma fixa, comisionul de serviciu sau factoring, care este adesea insotit de o facturare minima.

In plus, clientul va plati dobanzi care vor fi calculate pe sumele de finantare utilizate efectiv cu entitatea respectiva.  Valoarea autorizatiei de finantare pusa in aplicare este negociata intre client si firma de factoring; aceasta suma se calculeaza pe baza stadiilor de plata observate in istoricul clientilor. In practica, in cazul dezvoltarii activitatii, este, in general, destul de usor sa se obtina o crestere a plafonului sau de finantare.

In linii mari, cam aceasta este activitatea unei entitati care face finantari prin factoring, asa cum suntem si noi, cei de la Omnicredit. Astfel, am putea spune ca factoringul este o metoda usoara de a face rost de lichiditati atunci cand  te apropii de pragul de a da faliment sau atunci cand iti doresti sa pui o bariera esecului.

La Omnicredit e foarte simplu: incarci facturile tale de incasat la termen in contul tau de client, la sectiunea „Cereri noi” si in maxim 8 ore de la aprobare ai banii in cont. Este foarte simplu sa te salvezi de la o situatie critica, daca stii exact unde trebuie sa apelezi, iar la Omnicredit suntem aici ca sa te ajutam!

blank