Stiri

UDMR a anuntat ca pentru anul 2013 o sa fie instituita o solutie de impozitare ca o forma solidaritate.

UDMR a anuntat ca pentru anul 2013 o sa fie instituita o solutie de impozitare ca o forma solidaritate.

blankUDMR a anuntat ca pentru anul 2013 o sa fie instituita o solutie de impozitare ca o forma solidaritate. In sensul ca vor institui o forma fiscala si economica pe o perioada de 3 ani in care cei cu venituri anuale de peste 100.000 de lei li se vor aplica un impozit de 40 la suta.

„Propunem in strategia noastra fiscala si economica pe termen mediu si lung introducerea temporara, pe trei ani, a unui impozit de solidaritate, care sa poata funcţiona din 2013. Intr-o perioada de criza, persoanele fizice si juridice care au castiguri substantiale pot contribui la echilibrarea inechitaţilor din societate pentru a aduce bani la bugetul de stat.” a fost declaratia de miercuri a lui Kelemen Hunor, liderul UDMR.

 Masura noului cod fiscal ar trebui sa se aprobe la mijlocul anului urmator si aplicat cu 1 ianuarie 2014,  solutie aplaudata de multi cetateni.

„Un astfel de impozit de solidaritate se vehiculeazăa in mai multe state ale UE. Un sistem fiscal trebuie sa fie echitabil, fiecare membru al societaţii contribuie proportional cu propria putere la sistemul de taxe si impozite. Daca am pune un nivel de la care aplicam impozitul de solidaritate la 100.000 de lei pe an, inseamna ca pentru aceasta suma se plateste cota unica de 16 la suta, iar ceea ce depaseste aceasta suma va fi taxat cu 40 la suta. Aceasta este filosofia, este un impozit temporar.”, a fost declaratia lui Winkler.

blank