Traian Băsescu
Actualitate

”Traian Băsescu nu mai poate vorbi. Starea sa este gravă”. Declarațiile unui apropiat al fostului președinte

După ce în presă au apărut informații contradictorii cu privire la starea lui Traian Băsescu, un apropiat al fostului președinte face declarații. Se pare că politicianul a ajuns pe mâna medicilor din Bruxelles.

Traian Băsescu, în stare gravă

Fostul președinte Traian Băsescu este internat într-o clinică din Bruxelles, după ce i s-a făcut rău. Presa a scris, pe surse, că acesta ar fi suferit un accident vascular cerebral, însă informația a rămas neconfirmată, până acum.

Acum, un fost senator a făcut dezvăluiri despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu.

Fostul președinte a refuzat să rămână internat la Spitalul Militar, însă starea lui s-a agravat, motiv pentru care a fost dus de urgență în străinătate.

„Din ce știu, că am vorbit cu un apropiat de-al dânsului, Traian Băsescu și-a pierdut vocea, nu mai poate vorbi. Starea sa este gravă. Nici cu familia cu a putut schimba câteva cuvinte. Cei care vor să arunce acum pietre, să mai aștepte.

Traian Băsescu a mers și la Spitalul Militar, însă a refuzat să rămână internat, a vrut tratament ambulatoriu. Dar starea i s-a agravat și a fost dus de urgență în străinătate”, a spus Lucian Iliescu.

Fostul președinte a colaborat cu Securitatea. Decizia ÎCCJ

Reamintim că Băsescu a primit decizia definitivă de la Înalta Curte de Casație și Justiție că a colaborat cu Securitatea.

Magistrații au avut nevoie de 9 luni de zile pentru a motiva decizie, după ce dosarul a ajuns la Instanța Supremă în iunie 2020.

„Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian. Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul-pârât Băsescu Traian împotriva sentinţei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Ciuvică Mugur-Cristian, în interesul intimatului-reclamant Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 martie 2022”, se arată în hotărârea Înaltei Curţi, pronunțată miercuri.

„Am luat nota de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, asa cum am procedat de-a lungul intregului proces. Voi face demersurile legale la CEDO”, a fost reacția lui Băsescu.

blank