Acidul hialuronic este un compus natural, care se găsește în țesuturile conjunctive, oferind pielii structură și hidratare. În rutina de îngrijire a tenului, dar și în procesul anti-îmbătrânire, acidul hialuronic joacă un rol esențial, iar beneficiile sale sunt susținute de știință.

Acidul hialuronic – molecula minune pentru transformarea tenului

De ce este acidul hialuronic atât de popular? Pe lângă faptul ca este un produs excelent anti-aging, cu care ridurile de pe față pot fi șterse, acest compus hidrateaza în profunzime, funcționând ca un umectant și crește elasticitatea pielii. Pe de altă parte, fillerele cu acid hialuronic combat cu succes și alte semne de îmbătrânire, nu doar ridurile. Este vorba despre pielea lăsată și volumul feței, care sunt îmbunătățite vizibil în urma tratamentelor. Injecțiile cu acid hialuronic rejuvenează zonele lipsite de volum, cum ar fi buzele, pomeții, obrajii și pielea din jurul ochilor.

Cât de mult contează masa moleculară?

Așa cum am amintit anterior, beneficiile acidului hialuronic sunt demonstrate științific și au legătură cu masa moleculară a produsului, dar și cu concentrația pe care o are. Masa moleculară se măsoară în daltoni și este prescurtată kDa. Dintre toate tipurile de acid hialuronic, cel cu masa moleculară cuprinsă între 50 și 1000 kDa aduce cele mai multe beneficii pentru piele, ideala fiind o masă de aproximativ 130 kDa, conform studiilor efectuate de către specialiști. Și diametrul moleculelor de acid hialuronic este important, determinând abilitatea produsului de a penetra tenul. Studiile arată că nano-moleculele cu diametru mai mic de 500 kDA au o capacitate mai mare de penetrare, se absorb mai bine în piele și pot fi utilizate pentru a reduce adâncimea ridurilor, pentru a crește elasticitatea pielii din jurul ochilor, dar și pentru o hidratare în profunzime.

Care sunt cele mai bune produse cu acid hialuronic?

Pentru eficiență maximă, un produs ar trebui să combine mai multe tipuri de molecule de acid hialuronic, dacă sunt luate în calcul dermato-cosmeticele cu aplicare topică. În privința fillerelor cu acid hialuronic, sunt ideale produsele cu un grad înalt de vâscozitate și elasticitate, care au o consistență maleabilă. Astfel, volumul oferit este de durată, iar produsul se distribuie uniform în locul în care este injectat, asigurând un aspect extrem de natural. Și puritatea acidului hialuronic este importantă, iar cu cât produsul este mai pur, cu atât riscul de a migra din zona injectată este mai mic.

Un produs care bifează toate aceste criterii este acidul hialuronic Revolax, care oferă rezultate cu adevărat satisfăcătoare. Disponibil în mai multe variante, acest produs este soluția perfectă atât pentru riduri superficiale sau adânci din zona frunții, a gâtului sau pentru șanțurile nazogeniene, cât și pentru augmentarea buzelor sau pentru conturarea bărbiei și a pomeților. De exemplu, Revolax Fine este potrivit pentru riduri de expresie, care nu au o adâncime prea mare, dar și pentru ridurile din jurul ochilor sau cele de pe gât. Pentru o creștere a volumului și conturare se recomandă gama Deep, care poate fi injectată inclusiv în buze și în șanțurile nazolabiale adânci. Revolax SubQ se injectează în profunzimea epidermei și este folosit pentru riduri foarte adânci, pentru zona nasului, dar și pentru un plus de volum și contur în zona pomeților și a bărbiei.