Promo

Sfaturi pentru părinți: De ce recomandă medicii purtarea de aparat dentar la vârste fragede?

Peste 50% dintre copii au nevoie de aparat dentar, arată un studiu relativ recent. Specialiștii atrag atenția asupra necesității de a purta aparatul dentar la vârste fragede, întrucât problemele cu dantura cauzează afecțiuni gastrice, dificultăți de pronunție și apariția cariilor.

Pentru că dintii înghesuiți nu pot fi igienizați în mod corespunzător, iar masticația este – adesea – defectuasă, intervenția cât mai rapidă este imperios necesară. Începe cu o primă vizită la medicul specialist în ortodonție pediatrică pentru a stabili cât de repede un plan de tratament și un aparat dentar, dacă semnalezi la copilul tău: înghesuirea dentară, spații anormale interdentare, diniți rotați față de axul lor firesc, mușcătură incorectă, dinți situați prea în față sau în spate.

 

Primul consult ortodontic: la vârsta de 7 ani

Specialiștii recomandă un prim consult ortodontic pediatric la vârsta de 7 ani, pentru a stabili dacă se impune sau nu este necesară purtarea unui aparat dentar. Ca părinte, ar trebui să îți dea de gândit:

  • faptul că dintii copilului tău sunt poziționați incorect – fie că sunt strâmbi, fie că sunt mult prea înghesuiți sau chiar, din contra, depărtați, existând spații nefirești între ei
  • faptul că, deși nu este caracteristic vârstei, copilul își suge dintii sau își muscă des obrazul
  • faptul că maxilarul copilului are o expresie disproporționată, existând dezechilibre la nivelul fetei
  • faptul că, pe timpul nopții, copilul își scranșește dintii
  • faptul că dintii de lapte i-au căzut copilului mai devreme sau mai târziu decât în mod firesc

 

Afecțiunile ortodontice sunt mai ușor de corectat la o vârstă fragedă

Preocuparea legată de sănătatea dentară a copiilor trebuie să fie o prioritate pentru părinți. Atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic, problemele de natură dentară pot afecta calitatea vieții copiilor, chiar și în stadiul în care ajung adulți. Odată cu erupția dinților permanenți, atenția părinților trebuie să fie focalizată și în această direcție, pentru a corectă – din timp – orice problema ortodontică. Una dintre principalele probleme cu care se confruntă cei mici este faptul că maxilarul este mult prea mic pentru dintii care încep să iasă, motiv pentru care se va semnala mai târziu o dantură înghesuită. În cazul adulților, tratamentul ortodontic durează mai mult decât în rândul copiilor, iar procedurile sunt mult mai invazive.

 

Aparatele dentare pentru copii au devenit atractive, drăgălașe și colorate

Poți observa că industria aparatelor dentare a evoluat, considerabil, în ultimii ani. Astăzi, clasicele aparate dentare metalice, greu de purtat și inestetice, au fost înlocuite de noi echipamente, moderne, care se pot personaliza din punct de vedere a designului. Vei vedea aparate dentare colorate, pe placul copiilor, și o atenție sporită a medicilor ortodonti pentru a le oferi copiilor un spațiu de joacă în cabinete, respectiv o experiență plăcută și ușor de parcurs. Rezultatele sunt de lungă durata, dacă se respectă indicațiile medicilor specialiști, iar copilul se poate bucura de o masicație normală și un zâmbet frumos, până în stadiul în care ajunge adult. Chiar dacă prețurile variază, există opțiuni accesibile pentru toate buzunarele.

Cauți metode de tratament pentru paradontoză șa prețuri bune și aparate dentare ieftine?

Alege Familydent.ro și vei găsi opțiunea potrivită de pret implant dentar sau aparat, pentru bugetul familiei tale. În această clinică poți accesa metode de tratament paradontoză la prețuri bune, dar vei găși și aparate dentare adaptate la bugetul de care dispui. Medicii sunt specializați, tineri și deschiși, cu experiență în interacțiunea cu copiii și adulții.