Chiar dacă ne-am dori ca în această viaţă să avem parte doar de momente şi evenimente fericite, se întâmplă să avem parte şi de momente mai puţin plăcute. Unele din cele mai dureroase evenimente sunt reprezentate de trecerea în nefiinţă a unei persoane dragi nouă. Moartea cuiva drag este un eveniment extrem de dureros, moment în care avem nevoie de sprijinul celor din jurul nostru, de consolare şi suport moral.

Organizarea unei înmormântări, mai ales în cazul în care persoana decedată, este un membru al familiei sau un prieten extrem de important în viaţa noastră, este o sarcină extrem de dificilă. Prin urmare, trebuie să ne asigurăm că avem parte de ajutor, astfel încât toate ritualurile să fie realizate, iar memoria celui decedat să fie onorată aşa cum se cuvine. În cazul în care te afli într-un moment dificil, iar durerea te copleşeşte  este important să ştii că nu trebuie să treci de unul singur prin această situaţie.

Apelează cu încredere la serviciile oferite de Funerare.ro, iar ei se vor ocupa de toate necesităţile unei înmormântări, în timp ce tu te poţi ocupa de familie.

Pentru a depăşi mai uşor aceste clipe extrem de dureroase, cei de la Funerare.ro se ocupă de toate detaliile unei înmormântări. Însă este important să cunoaştem şi noi câteva aspecte legate de acest proces. În continuare, împreună cu specialiştii de la Funerare.ro îţi vom oferi câteva detalii privitoare la organizarea unei înmormântări.

În cazul în care ai nevoie de mai multe informaţii despre aceste practici, te invităm să accesezi site-ul https://www.funerare.ro/Servicii-Funerare-Sector-5 şi să intri în contact telefonic cu unul dintre specialiştii. De asemenea, întrebările pot fi trimise şi pe adresa lor de e-mail. Toate detaliile de contact le vei găsi pe site-ul anterior menţionat.

Acte şi alte detalii ce trebuie stabilite împreună cu compania care se va ocupa de organizarea înmormântării

Chiar dacă o companie care oferă servicii funerare se va ocupa de toate detaliile unei înmormântări, o persoană apropiat persoanei trecute în nefiinţă va trebui să se ocupe de câteva lucruri extrem de importante. Persoana în cauză poate fi reprezentată fie de un membru al familie, fie de o cunoştinţă ori un prieten al persoanei decedate.

Când spunem lucruri extrem de esenţiale, ne referim în primul rând la actele şi documentele ce trebuie prezentate pentru începerea operaţiunilor de înmormântare, mai precis:

 • Actul de identitate al persoanei decedate;
 • Certificatul de naştere al persoanei decedate sau o copie al acestuia;
 • Certificatul de deces / certificatul de constatare al decesului / actul medical eliberat de unitatea medicală;
 • Talonul de pensie;

În ceea ce priveşte toate actele necesare, vă recomandăm să discutaţi cu compania care se va ocupa de organizarea înmormântării, reprezentaţii companiei vă vor specifica clar care sunt actele pe care trebuie să le prezentaţi.

 • Stabilirea zilei în care ceremonia funerară va avea loc;
 • Stabilirea tuturor detaliilor privind: articolele de vestimentaţie, piatra funerară, sicriul, crucea, coroanele şi buchetele funerare şi alte detalii extrem de importante în organizarea unei înmormântări.
 • Contactarea preotului în vederea stabilirii datei şi orei pentru slujba de înmormântare.
 • De asemenea, unele companii au prestabilite unele pachete, unele includ chiar şi servicii de catering pentru astfel de evenimente.

Ce servicii îţi poate oferi o companie care se ocupă de organizarea unei înmormântări?

O companie ce oferă servicii funerare se poate ocupa de tot ce ţine de o înmormântare. Iată în continuare cele mai importante servicii pe care Funerare.ro ţi le pune la dispoziţie.

 • Pregătirea persoanei decedate – Îmbălsămare şi / sau tanatopraxia

Acest serviciu se referă la tehnici prin care, după trecerea în nefiinţă, se introduce în corpul decedatului diferite substanţe chimice pentru a încetini procesul de distrucţie natural. Tanatopraxia este un ansamblu de metode şi tehnici prin care se realizează igienizarea, îmbălsămarea, restaurarea, îngrijirea estetică etc a persoanei decedate. Aceasta are rolul de a îi redă decedatului o parte de înfăţişarea cu care apropriaţii erau obişnuiţi.

 • Pregătirea persoanei decedate – COSMETICĂ FUNERARĂ

Cosmetică funerară este o operaţiune care se realizează cu produse special dedicate personalelor decedate. Funerare.ro este singura firmă din Bucureşti şi Ilfov care oferă servicii funerare de cosmetică mortuară profesională şi reconstrucţie facială.

 • Sala autorizată şi frigider special

Corpul neînsufleţit poate rămâne la domiciliu doar două ore, iar după trecerea acestui timp acesta trebuie depozitat în condiţii speciale. Firmele funerare trebuie să aibă un mediu propice pentru pregătirea şi păstrarea corpului persoanei decedate.

 • Transport şi Manipulare

Persona decedata nu poate fi transportată cu orice autovehicul, ci are nevoie de nişte condiţii speciale de transport. Condiţiile sunt prevăzute de lege şi trebuie respectate întocmai.

 • Stabilirea planului pentru ceremonia de înmormântare

Acest plan este stabilit împreună cu un reprezentant al firmei funerare. Bineînţeles el are în vizor urmărirea şi satisfacerea cerinţelor fiecărui client în parte.

În ceea ce priveşte incinerarea sau înhumarea – firma funerară va respecta în tocmai dorinţa – cererea familiei, care poate avea la baza dorinţa expresă a decedatului exprimată în timpul vieţii.

Bineînţeles că sunt şi alte servicii pe care Funerare.ro le pune la dispoziţia clienţilor săi. Dintre acestea mai amintim: acte necesare pentru întocmirea certificatului de deces, consultanta juridică, plan de înmormântare în avans etc.

Organizarea unei înmormântări nu este deloc o sarcină uşoară. Prin urmare, te sfătuim să apelezi la profesionişti care să te ajute să iei cele mai bune decizii, astfel încât înmormântarea să se desfăşoare fără incidente şi slujba de înmormântare să fie una frumoasă, care să onoreze memoria persoanei decedate.