Viața în doi este un drum frumos și dificil, cu suișuri și coborâșuri, cu bucurii și necazuri, iar trecerea împreună prin vârste și ani necesită pe lângă pasiune și iubire, eforturi constante din partea ambilor parteneri. Iată care sunt secretele unei relații de cuplu fericite, așa cum vedem în filme sau citim în cărți:

Acordați încredere și respect persoanei de lângă voi

Viața de familie trebuie clădită pe valori comune, iar loialitatea, fidelitatea și stima acordată persoanei iubite reprezintă fundamentele unei relații fericite. Fiorii iubirii v-au adus împreună și au făcut loc unei iubiri trainice, în care fiecare zi petrecută împreună este o bucurie. 

Comuniunea sufletească are nevoie de încredere, sinceritate și respect, așa că aceste lucruri sunt prioritare atunci când doi oameni încearcă să-și facă un drum împreună. Implicarea totală și asumarea unei relații reprezintă modul cel mai bun de a face lucrurile să meargă, chiar și atunci când situațiile nu sunt simple, nici ușoare.

Petreceți mai mult timp împreună

Părerea conform căreia după mai mulți ani de relație nu mai este important să ieșiți împreună este greșită. O relație de cuplu are nevoie de timp de calitate pentru cei doi protagoniști, căci astfel ei se reinventează constant și redescoperă bucuria unor vacanțe noi, farmecul unor excursii inedite sau chiar plăcerea unor seri obișnuite petrecute în oraș, la o cină și un film.

Rutina reprezintă rugina care în timp face relația să scârțăie, așa că cea mai bună soluție este să păstrați importanța lucrurilor și să puneți pe primul plan momentele de cuplu, oricât ar fi de ocupat programul zilnic cu treburi de tot felul, și acasă, și la serviciu.

Vorbiți deschis despre probleme și greutăți

Comunicarea este foarte importantă pentru o relație fericită, deoarece umple golurile, alungă îndoielile și oferă siguranța sincerității totale față de celălalt. Cu siguranță că fiecare familie are probleme, se confruntă cu situații dificile și cu obstacole financiare, profesionale, dar mai ales emoționale.

Capacitatea de a asculta cu adevărat și dorința de a fi ascultat cu inima deschisă sunt sentimente care-i însoțesc pe oamenii de toate vârstele, așa că vorbiți deschis despre viața voastră împreună, sfătuiți-vă atunci când apar greutăți și nu ezitați să spuneți ce aveți pe suflet, cu bune și cu rele.

Păstrați vie flacăra pasiunii care v-a adus împreună

Un subiect tabu pentru multe cupluri, viața intimă reprezintă unul dintre secretele unei relații de cuplu reușite. Odată cu trecerea anilor pasiunea se atenuează, iar atracția fizică lasă locul familiarității. Este normal să se întâmple acest lucru, dar este la fel de firesc ca cei doi protagoniști să condimenteze scenele din dormitor cu momente deosebite.

Jocurile erotice și accesoriile sexuale precum dildo-uri sau bile vaginale sunt mai mult decât binevenite în intimitatea cuplului, pentru că aduc senzații noi, creează variație, dau frâu liber fanteziei și eliberează inhibițiile, iar nopțile în doi devin prilejuri incitante de a descoperi lucruri noi despre sine și despre celălalt.

O relație fericită nu reprezintă doar o stare civilă în formă continuată, este un fenomen viu, în continuă transformare, la fel ca și cei doi oameni care o formează. De aceea secretele menținerii armoniei în cuplu se află și la el, și la ea, dar mai ales la ei doi împreună.