Promo

Reguli de depozitare: Cum păstrezi hainele din blană de nurcă pe timp de vară?

Anotimpul cald și-a făcut deja simțit prezența, așa că în garderobă sandalele și rochiile vaporoase și lejere sunt pe primul loc.

Ce facem, însă, cu hainele din blana nurca din alte blănuri, pe care trebuie să le depozităm până iarna își intră din nou în drepturi? Deși există tot felul de sfaturi pe Internet, specialiștii ne avertizează că există reguli stricte de care trebuie să ținem cont, ca să protejăm corespunzător aceste piese vestimentare. Blănurile naturale sunt considerate investiții pe termen lung, haine care se poartă ani de-a rândul, dar ele pot fi expuse unui risc major de deteriorare, dacă nu se aplică în mod corect regulile.

 

  1. Niciodată nu depozita hainele din blană naturală în beci, în pod sau pe balcon

Teoretic, hainele de blană se păstrează în locuri reci și foarte reci. Condițiile ideale pentru conservarea blănurilor naturale sunt între 10 și 15 grade Celsius temperatură, dar există soluții aplicabile și pentru cei care vor să depoziteze hainele în interiorul locuinței. Nu te gândi să stochezi hainele în beci, întrucât umiditatea crescută poate afecta derma ireversibil. Umiditatea trebuie să fie cuprinsă între 50 – 55%. Nu este o soluție nici dulapul depozitat pe balcon, întrucât prezintă riscuri de expunere la lumină directă.

 

  1. Ferește hainele de expunerea directă a luminii, mai ales dacă ele sunt vopsite

Unele haine de blană sunt vopsite – în general cele colorate, și trebuie să ai foarte mare grijă atunci când le depozitezi. Ferește articolele vestimentare de acțiunea directă a luminii, pentru că poate dăuna culorii acesteia. Razele soarelui reprezintă un factor de risc pentru hainele concepute din blană naturală (mai ales pentru cele vopsite), motiv pentru care trebuie să te asiguri că locul de depozitare este ferit – complet – de acțiunea lor.

 

  1. Atenție la dressing și la materialul din care el este conceput

Evită depozitarea hainelor de blană într-un dressing deschis, unde bat razele soarelui, dar mare atenție și la materialul din care spațiul de stocare este conceput. Astăzi, în realizarea dressing-urilor, se folosește în mod frecvent cedrul. Este mai puțin cunoscut faptul că acest tip de lemn absoarbe umiditatea, ceea ce reprezintă o mare problemă pentru hainele concepute din blană naturală. Cedrul le va atrage umiditatea, deci le va usca derma, o problemă serioasă care poate distruge – ireversibil – o haină din blană naturală.

 

  1. Nu folosi huse de protecție concepute din mase plastice

Din ce în ce mai mulți așa-numiți „specialiști” din mediul online recomandă protejarea hainelor de blană naturală cu ajutorul unor huse de protecție plasticate. Scopul este comercializarea acelor produse, dar – în realitate – ele dăunează hainelor de blană. Principiul este destul de simplu: pentru că blana este un produs natural, ea nu poate să convețuiască în armonie cu masele plastice. Atunci când se află în husa de plastic, nu poate să respire, ceea ce dăunează foarte mult. Mai mult, orice tip de husă tocește părul blanei.

La Casa de Blănuri MG găsești cele mai calitative haine de blană naturală București

Este cel mai bun moment din an să îți reînnoiești garderoba! Cele mai calitative haine de blana naturala Bucuresti se găsesc la Casa de Blănuri MG. Acest magazin de lux oferă și cea mai lungă perioadă de garanție, indiferent de produsul pe care îl achiziționezi. Materia primă provine de la cele mai mari burse de piei din lume.

blank