Vrei să scapi de monotonie și să te bucuri de o activitate pe care o vei ține minte toată viața? Ce ai spune să mergi în vacanță cu cortul? Deși poate părea mai incomod, spre deosebire de șederea la un hotel, te vei bucura de o vacanță minunată în natură.

Dacă ai luat în calcul această opțiune, probabil te gândești cum trebuie să arate bagajul tău. Iată ce trebuie să iei cu tine în prima aventură cu cortul, din rândurile de mai jos!

Alege cortul potrivit

Nicio vacanță cu cortul nu poate începe fără acest obiect principal, de aceea cortul trebuie ales cu atenție. Ia în calcul faptul că vei dormi în cort, și tot aici vei mânca și vei sta alături de cei care te însoțesc.

Din acest motiv, este indicat să achiziționezi un cort de calitate, care să te protejeze dacă temperaturile scad sau încep ploile. Astfel, atunci când mergi la munte, ia cu tine un cort realizat din polistiren sau un model din nailon. În funcție de numărul persoanelor care te însoțesc, alege modelul optim de cort, după dimensiune. Mergi cu cortul alături de o persoană? Cumpără un cort pentru trei persoane, care îți oferă o libertate mai mare de mișcare și loc pentru depozitarea bagajelor.

Pe lângă cort, vei avea nevoie și de saci de dormit, izopren și saltele gonflabile, care îți vin în ajutor atunci când scad temperaturile. Nu în ultimul rând, trebuie să acorzi atenție și locului în care amplasezi cortul. Pentru munte, ideal ar fi să așezi cortul pe un loc neted, ferit de apă sau de copaci, astfel încât să fii în siguranță.

Ia cu tine haine și încălțăminte adecvate

Pe lângă cort și saltele, vei avea nevoie și de haine și de încălțări ideale pentru acest tip de activitate. Atâta timp cât ai la tine articolele potrivite, te vei feri de răceli. Ia cu tine ghete bărbătești pentru trekking, pantofi extrem de comozi pentru o vacanță cu cortul. În afară de încălțările sport, îți trebuie și haine groase. Pune în rucsac bluze, tricouri și pantaloni care mențin o temperatura optimă a corpului și îi dau voie pielii să respire.

În plus, vei avea nevoie și de căciulă, mănuși și o geacă groasă, mai ales dacă mergi cu cortul la munte, pentru a fi protejat de zăpadă, ploaie sau vânt.

Nu uita de accesorii!

Într-o vacanță cu cortul, îți vor fi de folos și câteva accesorii utile, care să-ți facă viața mai ușoară într-o astfel de drumeție. Nu uita să-ți pui în bagaj o lanternă, care te ajută să găsești diferite obiecte de care ai nevoie pe timpul nopții. De folos îți va fi și spray-ul anti-țânțari sau loțiunile special destinate acestui scop, fiindcă insectele nu te vor ocoli atunci când mergi cu cortul. Protejează natura și ia cu tine și câțiva saci de gunoi, în care să pui resturile menajere și ia în calcul o cutie frigorifică, pentru a ține alimentele la loc răcoros.

Totodată, poți include în bagaj și tacâmurile și vesela de unică folosită, pe care să le folosești atunci când iei prânzul în natură!

Vacanța cu cortul este o adevărată binecuvântare și îți permite să te conectezi cu natura, uitând de stresul cotidian. Indiferent de locul în care mergi sau de zilele pe care le petreci în natură, ia cu tine toate aceste obiecte, pentru a te simți confortabil.