prețurile
Economic

Prețurile materialelor prețioase au crescut exploziv. Recordul bifat de aur

În vremuri tulburi, este binecunoscut faptul că prețurile materialelor prețioase creștere puternic. Un nou exemplu în acest sens a fost confirmat joi, 31 martie. Prețul aurului a înregistrat cea mai mare creștere trimestrială de la jumătatea anului 2020, în contextul crizei COVID. În prezent, dinamica prețului la materialul prețios se petrece pe fondul inflației explozive la bunuri și servicii și a crizei din Ucraina.

Prețurile la aur a crescut cu 0,4%, la 1.940,95 de dolari / uncie, până la ora 19:22 a României. Mai mult, la nivelul lunii martie, prețul aurului a crescut cu aproximativ 1,7%, informează presa internațională.

„Situaţia geopolitică se prelungeşte de o lună şi datele despre inflaţie continuă să crească. Aşa că sentimentul general pe această piaţă în acest moment este oamenii care caută siguranţă”, a declarat Bob Haberkorn, strateg principal al pieţei RJO Futures.

Cât costă argintul și paladiul

Cotaţia argintului a crescut cu 0,1%, până la 24,86 dolari pe uncie. Preţul platinei a scăzut cu 0,7% la 983,50 dolari uncia. Ambele metale au consemnat creşteri trimestriale ale preţurilor.

Preţul paladiului, material utilizat pe scară largă în industria auto, a crescut cu 0,2% la 2.269,97 dolari uncia şi a consemnat cel mai mare avans trimestrial din martie 2020. Acesta a atins un nivel record de 3.440,76 dolari uncia la începutul acestei luni, după ce Occidentul a impus sancţiuni împotriva producătorului de top, Rusia.

Aurul și în general materialele prețioase sunt considerate refugii sigure pentru investitori, în perioadele de criză, fie ele politice sau financiare.

blank